Úvod   /   Kultura   /   Náves pro hry a pokec

Náves pro hry a pokec

Jan Vnouček 2012-07-09 00:47:00

Petrohrad – Petrohradské děti měly minulou sobotu svátek. Nejen, že jim začaly prázdniny, ale ještě navíc pro ně bylo na návsi slavnostně otevřeno nové dětské hřiště. K této příležitosti uspořádala obec Petrohrad ve spolupráci s místními složkami  šou plnou her, odměn a hudby, kterou v souladu s grantovým projektem nazvala jménem Naše náves – místo pro trávení volného času a občanského dialogu.

A ten se vedl intenzivně. Po úvodním projevu starostky Jitky Dondové, která vyslovila přání, aby nový prostor vydržel nepoškozen co nejdéle, vystoupil kroužek zumby z mateřské školy pod vedením Boženy Adámkové. Věkový průměr jim zvýšilo i pár starších cvičenek. Po nich zazpíval sboreček dětí z 3. a 4. třídy místní jednotřídky a teenagery reprezentovala rocková kapela Black Tears složená ze zdejších gymnazistů. Potom se už malí účastníci mohli vrhnout na deset soutěžních stanovišť, které pro ně zajišťovali členové místního SDH, a přitom si vyzkoušet čtyři ještě novotou vonící herní prvky. Velkou herní sestavu s klouzačkou, dvouhoupačku se sítěmi a dvě pružinová houpadla si sami před dvěma měsíci vybrali při pálení čarodějnic. Jejich pořízení vyšlo radnici na 150 tisíc Kč, 75ti tisíci přispěl Fond T-Mobile.
„Hřiště vzniklo na místě zavezené hasičské nádrže, která již přestala sloužit svému účelu. Ještě vypozorujeme, zda bude třeba přidat lavičky, a znovu dosejeme trávník. Jsem ráda, že se tenhle projekt dotáhl až do konce,“ oddechla si spokojeně Dondová.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video