Glosa: Michal David jako idol studentů

j.rodling 2022-05-04 08:53:15

Hudební festival v Chomutově má za hlavní hvězdu Michala Davida. Proč mají studenti trpět?

Michal David natočil největší hity před rokem 1989. Teď bude hrát v Chomutově na akci, která avizuje návrat ke studentským majálesům. Bohužel spojení normalizačního barda a studentů je strašidelné. Autor tohoto sloupku dávno studentem není, ani se s mladou generací nepotkává, ale pochybuje, že nějaký mladý člověk může Davida poslouchat, pokud ho vůbec zná. Na koncert Michala Davida se nedá jít ani ironicky, jeho kolotočářský styl byl trapný už v době svého vzniku před čtyřiceti lety. Chápu, že Míša má nalákat starší návštěvníky, kteří zamáčknou při Poupatech slzu vzpomínek na spartakiádu, a rádi zaplatí vstupné. To je v pořádku, ať v Chomutově hraje Michal David klidně každý měsíc, když na něho budou lidé chodit, ale ať v tom nejsou studenti.

Studenti by měli nosit radikální názory, bojovat proti kapitalismu, komunismu, zkrátka rozhýbávat usedlou společnost. K tomu opravdu Michal David hrát nemůže. Milým příkladem může být skladba Třetí galaxie, kdy sžíravé ekologické poselství textu (1982) obalil převzatou italskou odrhovačkou. Autor sloupku doporučuje k poslechu verzi od hudebníka Toyota Vangelis.


Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video