Řidiči, nohu z plynu! Radar začal měřit rychlost v ulici Vladimirská

Lucie Steklá 2022-06-24 13:53:30

Radar, který měřil rychlost projíždějících aut u školy ,,trojky“ se přestěhoval. Od tohoto týdne se na pokuty mohou těšit ti řidiči, kteří překročí rychlost v ulici Vladimirská. ,,Došlo k přesunutí stacionárního měřiče rychlosti z ulice 28. října do ulice Vladimirská. Důvodem přesunutí je plánovaná rozsáhlá rekonstrukce kanalizace a vodovodu v ulici 28. října,“ uvedla lounská radnice s tím, že radar začal měřit v pondělí 13. června.

Stejně, jako na předchozím stanovišti, kde byl radar umístěn v blízkosti Základní školy Otakara Jaroše, bude i na novém místě radar měřit v obou směrech, a to čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Budete-li si cestou kolem technických služeb krátit cestu směrem z města či k poliklinice, nohu z plynu a na tachometru maximálně padesátku!

Radnice má v Lounech vytipovaných několik úseků ve, kde je potřeba dopravu zpomalit a právě Vladimirská je jedním z nich.

Měřič rychlosti je umístěn v blízkosti přechodu pro chodce, který se nachází nedaleko podchodu. Na místě vystřídal informativní radar, který sbíral údaje o projíždějících vozidlech a překračování rychlosti několik měsíců. Statistika současné intenzity dopravy, včetně překračování rychlosti z informačního radaru ve směru do centra, umístěného v ulici Vladimirská uvádí, že rychlost, která je v místě 50 km/h, překročilo 12,79 procenta projíždějících vozů, a to ve směru přijíždějících od kruhového objezdu v ulici Rakovnická. Maximální zaznamenaná rychlost byla v tomto úseku 106 km/h. Radar také vyhodnotil průměrnou denní hustotu provozu, která je 1 416 vozů, což ročně představuje zhruba 517 tisíc vozů.

Informační radar byl také přemístěn, a to do ulice SNP, kde měří stejné údaje. První měsíc měření ukázal, že silnicí ze západu Loun z ulice Postoloprtská, kolem Luny směrem do centra, denně projede průměrně 2 263 vozidel, z nichž pět procent překročí předepsanou padesátikilometrovou rychlost. Nejvyšší naměřená v ulici SNP zatím byla 101 km/h. Roční průměrná hustota provozu v této části města je 826 tisíc vozidel.

Radary v Lounech rychlost měří od začátku letošního roku. K tomuto kroku přistoupila radnice poté, co nezabrala prevence, a některým řidičům přišlo normální řítit se městem sto kilometrovou rychlostí. Za první tři týdny provozu radar zaznamenal bezmála pět set přestupků. Na konci března to již bylo více než dva tisíce zaznamenaných překročení rychlosti. ,,Od začátku roku jsme zaznamenali více jak dva tisíce přestupků na radarech v Husově ulici u malé pošty a na průtahu městem u ,,trojky“. Lidi, neblázněte a nejezděte víc jak padesát,“ vyzval lounský starosta Pavel Janda řidiče jezdící přes Louny.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video