Lídři PRO Chomutov: Chceme pracovat pro město

PI 2022-09-20 11:59:00

Chomutov – Hnutí PRO Chomutov jde do voleb v čele s Marianem Bystroněm a Andreou Löblovou. Proč by měli dostat vaše hlasy a co mají v plánu s Chomutovem?

Proč jste se rozhodli kandidovat do zastupitelstva?

Marian Bystroń: V Chomutově jsem se narodil a žiji zde celý život. I když mám své rodné město rád, nemohu se zbavit pocitu, že nevzkvétá a mnoho lidi ho opouští. Chtěl bych to změnit a přispět k tomu, aby byl život v našem městě lepší. Rád bych, aby Chomutov bylo příjemné místo k žití, kam se mé děti budou chtít vracet.

Andrea Löblová: Z Chomutova a jeho okolí pochází část mé rodiny a já se tady narodila. V mnoha ohledech vnímám nevyužitý potenciál města a chci pracovat pro jeho naplnění. Přeji si, aby byli Chomutované spokojení a rádi tu žili. Například okolní příroda je pro mě jedním z benefitů, které život v Chomutově přináší.

Na co se zaměříte, pokud ve volbách uspějete?

Andrea: V současné situaci, kdy lidé řeší vážné existenciální problémy, budeme hledat cesty, jak jim ulehčit. Chceme zefektivňovat fungování města a šetřit tak, abychom mohli část zátěže z obyvatel Chomutova sejmout. V našem programu najdete například příspěvek na volnočasové aktivity dětí. Plánujeme také přepočítat náklady na dopravu ve městě. Dále po letech v zastupitelstvu vnímáme jako významný problém péči o městský majetek. Velkým tématem v našem městě je život na sídlištích, kde vyrostla nebo bydlí také nezanedbatelná část našich kandidátů. Sídliště si zaslouží velkou pozornost. Když se zeptáte lidí, co je trápí, tak často řeknou, že se tu necítí bezpečně. Mimo jiné proto určitě podpoříme více strážníků přímo v ulicích, jejich osobní přítomnost v terénu je nejlepší prevencí před vznikem konfliktních situací. Pro mě osobně je pak důležitá také podpora kultury, školství a sociální oblasti.

Marian: Bezprostředně po volbách se budeme muset zaměřit na velký nárůst cen energií způsobený ruskou válkou na Ukrajině. Ceny energií město snížit nedokáže, ale může poskytovat informace, jak žádat o příspěvky na bydlení, kde nejlépe šetřit na energiích a jak řešit případnou bytovou nouzi. Také může ulevit rodinám s dětmi úhradou obědů ve škole či příspěvkem na kroužky. Město samo se bude muset zaměřit na úspory energií a prostředků tak, aby nebyly omezeny nejdůležitější činnosti města – provoz škol, sociálních služeb, městské policie či svoz odpadů.

Kdybyste měli říct v pár větách, proč by lidé měli volit PRO Chomutov?

Andrea: Já budu ráda, když Chomutované půjdou vůbec volit. Hlasuje zhruba jen třetina voličů, což mi přijde dost málo. Takže prosím, přijďte, ať už budete volit kohokoliv. Samozřejmě budu velmi ráda, když dáte hlasy nám. My nabízíme intenzivní a kompetentní práci pro město a máme mnoho nápadů, které život v Chomutově zlepší. Na naší kandidátce jsou lidé, kteří už pro město něco udělali a dělají, často zadarmo a mimo svoji běžnou práci. Jako volební uskupení máme skutečně široký lidský záběr. Nechybí nám proto informace z každého koutu města a dokážeme se vcítit do většiny životních situací, kterým čelí obyvatelé Chomutova.

Marian: Jsme hrdí na to, že v zastupitelstvu působíme již tři volební období a nikdo nás nemůže podezřívat, že to děláme pro osobní obohacení. I v opozici jsme odvedli spoustu práce. Důrazně jsme například upozornili na převlečenou spalovnu plastů, která mohla ve městě vzniknout, či jsme zabránili návratu hazardu do města, který současné vedení razantně prosazovalo. U nás máte jistotu, že nikdo z nás nebude brát zakázky od města ani shánět kšefty pro kamarády. Troufnu si říci, že nabízíme zkušenosti, odbornost a zapálení pro věc. To není málo.

Objevily se i další subjekty, které používají značku PRO. Vadí vám to?

Marian: Za dvanáct let jsme vybudovali úspěšnou značku a mnozí se na ní chtějí přiživit. Věřím, že naši voliči ani na chvilku neuvěřili, že bychom podporovali extremistickou stranu, která je navíc napojená na místní kmotry, kvůli jejichž řádění jsme vlastně vznikli. Přesto všechny chci ujistit – jsme „PRO Chomutov“, žádné „PRO“. Kandidujeme sami za sebe a s extremisty nebudeme nikdy spolupracovat. Všem našim voličům předem děkujeme a budeme pracovat na tom, aby se nám v Chomutově žilo dobře.  

Napsal(a): PI

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video