Člověk v přírodě: zvířata, řemesla, dílny i gastronomie

Redakce 2022-09-22 22:24:47

Louny - Tradiční výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb Člověk v přírodě, a doplňková výstava Řemesla a kreativita, nabídne tento víkend řadu zajímavého. Určena je pro všechny, kdo mají rádi originalitu a ruční tvorbu.

Výstava se koná od pátku 23. do neděle 25. září na výstavišti v Lounech. Člověk v přírodě navazuje na tradici, která sahá až do první republiky a stala se oblíbenou mezi malými i velkými návštěvníky nejen z Loun, ale i z dalekého okolí. V letošním roce bude výstava opravdu pestrá. V rámci výstavy proběhne řada doprovodných programů.

Hadi, gekoni, agamy, chameleoni, sucho-zemské i vodní želvy, sklípkani, tropické bezobratlí živočichové, exotické ptactvo…budou k vidění v exotickém pavilonu (C). Chovatelský pavilon (D) nabídne ukázku králíků, drůbeže vodní i hrabavé, křepelek, holubů, akvarijních rybiček, koi kaprů i exotického ptactva. Chybět nebude doprovodný program: ukázka výcviku koní (v pátek i v sobotu), v sobotu to pak bude agility - chůze a běh našich čtyřnohých kamarádů po pohyblivých překážkách, ukázka základní poslušnosti a obrany psů, ukázka králičího hopu – nejmladší soutěžní disciplína se zvířaty, soutěž o nehezčího voříška a nejhezčího čistokrevného pejska ,,bez PP“ výstavy Člověk v přírodě (sobota od 10.30 h). V neděli proběhne Krajská výstava psů, na niž je při-hlášeno přes pět stovek psů. K vidění bude na 120 ras psů, zastoupena budou všechna česká národní plemena.

V pavilonech ,,A“ a ,,B“ se představí drobní prodejci, zaměření především na potravinářské zboží a gastronomii, ale najdete zde i pomůcky do domácnosti. ,,Milovníci vína si přijdou na své, při ochutnávce burčáku a různých druhů vín. Na výstavišti najdete několik zástupců městských útulků pejsků a kočiček, hledajících své nové pány a kamarády. Na venkovní ploše se představí řada řemeslníků, u kterých si můžete zakoupit ručně vyráběné šperky, originální oděvy, svíčky… Řada řemeslníků, bude mít v rámci svého stánku i dílničku a návštěvník se bude moci podívat, jak výroba probíhá nebo si ji i vyzkoušet. Vy, kteří máte rádi přírodu, zvířata, dobré jídlo a pití a originalitu, přijďte strávit příjemný ví-kend na výstavu „Člověk v přírodě“ a Řemesla a kreativita na výstaviště do Loun,“ zve Štěpánka Portz z pořádající společnosti DiamantExpo. (red)


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video