Andrea bojuje o korunku krásy ve finále Miss ČR

Lucie Steklá 2022-11-10 11:50:39

Finálový večer soutěže krásy Miss České republiky se blíží. A Lounsko má v soutěži ,,želízko v ohni“. Mezi osm nejkrásnějších dívek republiky se probojovala devatenáctiletá Andrea Kaplanová z Blšan u Loun. Jestli získá vysněnou korunku královny krásy a titul Miss ČR 2022 zjistíme už příští středu 16. listopadu. Andrea, narozená ve znamení lva, vysoká 175 centimetrů, má v soutěži číslo 2.


Finalistka Andrea uspěla v rámci soutěže již předminulý víkend, kdy finalistky navštívily největší automobilovou výstavu Prague Car Festival 2022. Získala dva doprovodné tituly. Andrea stala Tváří BSR Tunning Expo 2022. V průběhu celé akce se návštěvníci mohli zapojit do hlasování a dívka s největším počtem hlasů získala doprovodný titul a právě lounská rodačka obdržela největší přízeň návštěvníků. Navíc získala i titul Miss týdeníku Náš Region. Během dne se dívky věnovali také podpoře projektu Počítače dětem, do něhož se zapojily.

Během přímého přenosu můžete Andree držet palce ve středu 16. listopadu. Chcete-li ji podpořit a pomoci získat titul Miss Sympatie, můžete veřejným hlasováním na webu soutěže miss-ceske-republiky.cz. Dokončení ze strany 1.

Andrea Kaplanová z Blšan se stala finalistkou soutěže Miss letos v létě, kdy postoupila v jednom ze semifinálových kol v Aquapalace Praha. V Blšanech bydlí sedm let, přestěhovala se tam z Loun, kde navštěvovala ZŠ Přemyslovců a Obchodní akademii. Nyní se připravuje ke studiu na vysoké škole tělesné výchovy a sportu v Praze, neboť k pohybu má hodně blízko. Od svých šesti let se aktivně věnovala sportovnímu aerobiku ve Fitness studiu Jitky Hofmannové v Lounech, kde také přišla její první zkušenost se soutěží Miss. ,,V roce 2013 jsem byla na závodech v aerobiku vybrána do semifinálového kola soutěže Mini Miss aerobik a nakonec postoupila i do televizního finále. I když jsem neskončila na pomyslném stupínku, možná právě tato zkušenost ve mně zůstala a chtěla bych si ji zopakovat,“ přiblížila zkušenosti, které ji dovedly k účasti v soutěži Miss. Zkušenosti má také s modelingem. Andrea se řídí mottem: Sny se plní jen tehdy, pokud máš odvahu za nimi jít. ,,Proto jsem nyní i v soutěži Miss České republiky a získávám další zkušenosti. Není to jen o vzhledu, jak si asi většina lidí myslí. Před i po semifinále jsme procházely různými úkoly v různém časovém limitu. Například jsme musely nastudovat do pěti minut charitativní projekt napsaný na papíře formátu A4 a smysluplně ho představit divákům do televizní kamery a chovat se při tom jako profík,“ popsala.

V rámci soutěže se zapojila do zmíněného charitativního projektu Počítače dětem, stala se dobrovolníkem a pomáhá rodinám v těžké životní situaci a obdarovává děti IT technikou. Počítač od ní dostal i chlapec z Blšan. ,,Neskutečně mě to naplňuje. Vážím si těchto zkušeností a těším se na další. Doufám a přeji si, abych se modelingu mohla dál věnovat, zároveň studovat a získat vzdělání v oblasti volnočasových aktivit a to vše skloubit v budoucím povolání,“ přiblížila plány do budoucna. Projekt Počítače dětem mi dává smysl z mnoha důvodů. Pomáháme potřebným rodinám k dosažení snů a cílů jejich dětí. ,,Snažíme se podpořit školy a další organizace k hromadnému vzdělávání, protože jsme si vědomi nutné potřeby znalosti práce na počítači. V tomto případě se bavíme o konkrétních programech, které jsou uplatnitelné v budoucnosti na trhu práce. Dalším důvodem, proč mi tento projekt dává smysl, je aktivita ESG. Jsme si vědomi faktu, kdy se denně v Evropské unii vyhodí 160 000 kusů notebooků, přitom sedmdesát procent z nich se dá dále použít. Výroba jednoho nového notebooku spotřebuje zhruba 1200 kWh a jeho doprava ke klientovi způsobí vypuštění až 30 kg CO2 do ovzduší. Naší aktivitou chceme pomoci přírodě a tato čísla dlouhodobě snižovat,“ uvedl Robert Novotný, zakladatel projektu Počítače dětem.

Finalistka soutěže se vám na následujících řádcích přestavuje v krátkém rozhovoru.

Co ráda děláš ve volném čase?

Ve volném čase, kterého moc není, nejraději relaxuji s hudbou a jen tak odpočívám sama.

Jaká je tvá představa o perfektní dovolené a kde?

Perfektní dovolená je určitě s mými nejbližšími a tou je rodina. Kdybych si mohla vybrat - teplo, moře, sportovní aktivity, výlety po okolí.

Pokud bys vyhrála jeden milion, jak s tím naložíš?

Výhru bych se snažila zúročit, jako budoucí investici do bydlení - vytvoření svého domova, svého zázemí.

Máš nějakou vzpomínku, která tě rozesměje vždy, když si na ni vzpomeneš?

Nejlepší vzpomínky jsou určitě spojené s trapasem. Nevím, jestli se dá za-řadit mezi nejhezčí, ale vždy s kamarádkami se jí hodně zasmějeme. Při vystoupení ve sportovním aerobiku v sestavách se mi rozepl dres-jednalo se o podprsenku. Bohužel ve dvouminutové sestavě se nemůžete zastavit a zapínat-musíte sestavu zajet dál… Celou dobu jsem se modlila, aby mi horní část dresu nespadla. Možná bychom ale o to víc zaujaly. Vystupovaly jsme v pěti a samozřejmě si toho holky všimly, o to byly naše úsměvy věrohodnější. Všechno dopadlo dobře a můj trapas-vzpomínka se vryla myslím doživotně i mým vystupujícím kamarádkám.

Jaké místo v ČR máš nejraději?

Určitě to budou Louny-mé rodné město. Váže mě k němu mé dětství, kamarádi a přátelé. Ať jednou budu kdekoli, tohle je místo, kde znám všechna jeho zákoutí a vždy bude semnou spojené. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video