Na Jihu vzniká placené parkoviště. Rezidentům bude k dispozici více než čtyřicet míst

Hedvika Mašková 2022-11-22 20:49:00

Občané na sídlišti Jih trápí dlouhodobě nedostatek parkovacích míst. Problém se nepodařilo vyřešit ani vybudováním nového asfaltového parkovacího pásu podél ulice Stavbařů, kdy se sice zlepšil komfort a vylepšil celkový vzhled, ale parkovacích stání ubylo. Potřeba lidí na sídlišti je stále velká. Parkoviště u objektu ,,bývalého Tesca“ se proto do konce tohoto měsíce ze dvou třetin promění v oplocené a monitorované placené parkoviště. Počáteční práce započaly předminulou neděli.

,,Na parkovišti u nově vznikajícího obchodu Action bude vymezená část, kde vzniknou parkovací stání s vjezdovou bránou ovládanou přes mobilní telefon. Parkoviště bude osvětlené a pod kamerovým dohledem 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Každý nájemník parkovacího stání dostane své číslo. K dispozici bude zhruba 45 parkovacích míst,“ sdělil našim novinám provozovatel parkoviště Milan Doubek.

Stavební práce na parkovišti by měly být do konce měsíce listopadu dokončené a od poloviny prosince se parkovací stání nabídnou místním občanům k pronájmu.

Obyvatelé, kteří nyní využívají parkoviště u obchodu k odstavení svých vozidel, si budou muset v polovině posledního listopadového týdne navíc najít jiné útočiště. V této době se totiž na soukromém pozemku počítá s budováním oplocení.

,,Vymezená část v levé části parkoviště se kvůli stavebním pracím uzavře a obyvatelům, kteří tam budou i přes zákaz parkovat, budou muset být jejich auta odtažena,“ dodal na závěr Milan Doubek.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video