Ve Slavětíně se i přes mlhu sázelo. Alej se rozrostla o devatenáct stromů

Lucie Steklá 2022-12-01 07:10:33

Slavětín - I přes vydatnou mlhu a nepříznivé počasí se ve Slavětíně podařilo dosázet alej v rámci projektu ,,Když ti něco chybí vytvoř to“, který začal již v březnu 2020. ,,Snad před každým naplánovaným sázením máme starosti s tím, jak to vyjde. Jednou nám do sázení významně zasáhl COVID-19, pak zase počasí. My to ale nevzdáváme a všechny překážky se nám podařilo překonat,“ řekl Lukáš Hájek z Okrašlovacího spolku Slavětín, který sázení pořádal.

 Projekt byl podpořen z grantového programu Sázíme budoucnost. ,,V sobotu jsme dokončili osázení podél polní cesty, úspěšně jsme zasadili devatenáct ovocných stromů, vše staré odrůdy,“ dodává Vlasta Roháčová.

Na samotnou akci dorazilo v mlhavém dni dvaatřicet lidí ze Slavětína, což vzhledem k počasí byl překvapivý po-čet. Výsadba proběhla na pozemku Městyse Peruc, který s ní souhlasil a podpořil jí. ,,Dnešní den by pro nás velmi důležitý. Podařilo se nám dokončit dlouhodobý projekt a to jen díky energii a podpoře našich sousedů ze Slavětína. Celkově jsme v rámci projektu vysadili 164 ovocných stromů a 130 keřů, osázeli jsme více než dvoukilometrový úsek cesty. Část aleje už plodí a my se jen těšíme, že každý, kdo nám pomohl s výsadbou nebo i následnou péči si na jablku, hrušce nebo švestce jednou s radostí pochutná,“ uzavřel L. Hájek. (okr)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video