Galavečer zakončil turistickou sezonu v Poohří

Lucie Steklá 2022-12-01 08:20:32

Chomutovsko, Lounsko - Zaplněný sál Kulturního centra v Klášterci nad Ohří aplaudoval vestoje sedmnáctiletému Lukášovi. Právě pro něj vybírali peníze účastníci letošního ročníku turisticko-sportovní akce Ohřecká osmička. Na slavnostní galavečer si přišli pro ceny, ale též předat rodině Lukáška šek na rekonvalescenční pobyt.


Už podruhé věnovali účastníci Ohřecké osmičky startovné na dobročinné účely. Tentokrát se složili na rehabilitační pobyt Lukáše, který prodělal mozkovou obrnu. ,,Protože se ale vy-bralo víc, než bylo třeba na pobyt, koupili jsme za zbylé peníze Lukášovi tablet do školy, který si moc přál,“ prozradil ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Lukáš Pichlík.

Slavnostní večer v Kulturním centru v Klášterci nad Ohří ukončil letošní turistickou sezonu v Dolním Poohří. Pro ceny si přišli nejrychlejší běžci a také chodci, kteří absolvovali všechny etapy Ohřecké osmičky. Agentura si pro ně připravila originální medaile i drobné dárky. Celkově na letošní ročník Osmičky dorazilo 447 účastníků. ,,Díky této sezónní akci jsme již mohli krásy - a některé i skryté - našeho regionu ukázat postupně několika stovkám nadšenců turismu. Pro řadu z nich to byla místa úplně nová a dosud nepoznaná. A přesně o to se snažíme,“ vysvětlil ředitel.

Agentura ocenila také tři vítěze foto-grafické soutěže Poohří vaším objektivem. Hlavní cenu si za svůj snímek kláštereckého zámku odnesla Jana Kučerová. ,,Když jsme před 11 lety zakládali tuto agenturu, říkali jsme si – pojďme ta města podél Ohře spojit. Já věřím, že se nám to podařilo. Chci vám poděkovat, že s námi jezdíte a poznáváte region Dolního Poohří,“ uvítal hosty místopředseda správní rady agentury Michal Voltr.

O zábavu hostů večera se postaral ta-neční orchestr Klub 49, svými vystoupeními galavečer zpestřili akrobati KolbDance Rock´n´Roll nebo Flying Boys, Drumband Františka Zemana, taneční vystoupení skupiny Alice Batujevy a na závěr zábavu rozproudila rocková kapela Bohemicca Rock.

Letošního ročníku Ohřecké osmičky se zúčastnilo celkem 447 různých Osmičkářů. ,,Z toho 114 z Vás má všech osm etap! To je bezpochyby rekordní číslo!“ uvedli pořadatelé.

Pořadí v kategorii juniorů (13 až 17 let) bylo následující: Patera Karel (Chomutov), Herink Tomáš (Louny), Maják Daniel (Chomutov); mezi dívkami stejné kategorie Maják Noe-mi (Kadaň), Podhorná Eliška (Kadaň), Bauerová Tereza (Žatec). Kategorie mužů (18 až 39 let) má následující oceněné: Lázna Martin (Louny), Dvořák Stanislav (Most), Štajnc Pavel (Louny); kategorie žen Vávrů Ivana (Chomutov), Kutílková Kateřina (Most), Klusová Hana (Šneci v běhu). V kategorii muži II (nad 40 let) je ocenění následující: Eliáš Lukáš (Teplice), Veselý Martin (Chomutov), Brynda Josef (Kadaň), u žen to jsou Condori Ramos De Maják Bertha (Arequipa), Podhorná Soňa (Kadaň), Šmeráková Petra (Žatec). Více než dvě stovky účastníků Ohřecké osmičky si prošli trasu ,,pěšmo“, pětapadesát z nich ušlo všech osm tras v celkové délce 53,8 kilometru. (kat, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video