Za smrt mladíka na Car wars padlo obvinění

Lucie Steklá 2022-12-31 12:32:19

Panenský Týnec - Minulý rok při večerním sprintu v Panenském Týnci došlo k nehodě. Lounští kriminalisté nyní obvinili 54letého muže z Teplicka z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Kladou mu za vinu, že je zodpovědný za smrt mladého spolujezdce v autě na motoristické akci Car wars na letišti v Panenském Týnci.


,,V pátek dne 9. července 2021 došlo v rámci motoristické sportovní akce CARWARS Opening 2021 při večer-ním sprintu k nehodě na letištní ploše u Panenského Týnce. Řidič osobního vozidla zn. Audi při jízdě narazil do stojícího osobního vozidla zn. Seat. Osádka z vozidla zn. Audi neutrpěla zranění, přičemž ve vozidle zn. Seat byl zraněn řidič i spolujezdec. Oba byli ihned převezeni do zdravotnického zařízení, kde spolujezdec na druhý den bohužel zemřel,“ přiblížil nehodu policejní mluvčí Kamil Marek. Podle jeho slov byly u obou řidičů provedeny dechové zkoušky ke zjištění hladiny alkoholu, které byly v obou případech pozitivní v přestupkové hodnotě, nadýchali tedy méně než jedno promile. K objasnění příčiny smrti byla provedena soudní pitva.

Okolnosti a příčiny případu prověřovala služba kriminální policie a vyšetřování. ,,Ta ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Vyžádala si několik znaleckých posudků z oboru zdravotnictví a dopravy. Policisté vyslechli několik desítek zúčastněných osob a svědků, zajišťovali a vyhodnocovali jednotlivé kamerové záznamy,“ dodal mluvčí. V současné době lounští kriminalisté po vyhodnocení všech získaných informací a poznatků obvinili 54letého muže z Teplicka z trestného činu usmrcení z nedbalosti. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až do výše šesti let. (kam) 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video