U řeky se usídlil bezdomovec. Město po osobě bez přístřeší pátrá

Hedvika Mašková 2023-01-17 12:06:00

K lidem, kteří nemají střechu nad hlavou, je letošní zima celkem přívětivá. Někomu z nich proto nic nebránilo postavit si provizorní útočiště u vypáleného broukoviště v těsné blízkosti cyklostezky u řeky Ohře v Žatci. Na výskyt osoby bez přístřeší jsme na Nový rok upozornili městský odbor sociálních věcí, který řešil situaci na místě neprodleně. Osobu se však, ani za pomoci městské policie, vypátrat nepodařilo.

,,Budeme se tomu dále věnovat. Pokud osobu bez přístřeší najdeme, pokusíme se zmapovat jeho situaci a nabídnout řešení; nejprve bydlení a pak ostatní problémy (většinou to bývají finance, oblečení, jídlo, dluhy, dostupná lékařská péče a další). Pokud bude osobou bez přístřeší muž, můžeme mu nabídnout možnost azylového bydlení zde v Žatci, v Azylovém domě pro muže, který ve městě provozuje Český červený kříž v Heydukově ulici. Pro samotnou ženu bez dítěte takovou obdobnou službu ve městě nemáme; zprostředkováváme nejbližší dostupné azylové bydlení, například v Chomutově. Další možností jsou komerční ubytovny ve městě, pokud mají volnou kapacitu,” vysvětlila nám vedoucí odboru sociálních věcí Kamila Sulíková a dodala, kolik lidí bez domova se v našem městě nachází: ,,Pokud jde o počty osob bez přístřeší v Žatci, pak sděluji, že se jedná o osoby v řádu jednotek a číslo je během roku proměnlivé. Většinou spolupracují s naším odborem. Nabídka komplexní pomoci se dostane každému, jak ji využije, je již na tom dotyčném člověku; spolupráce je dobrovolná a nedá se vy-nutit.”

Odbor sociálních věcí při řešení nepříznivé situace klienta spolupracuje s dalšími subjekty - s jinými odbory městského úřadu (například při vyřízení občanského průkazu), se žateckým úřadem práce (zajištění financí), službami v neziskovém sektoru v Žatci (například dluhová poradna) i mimo něj (například poradna pro integraci cizinců), s úřady (například Česká správa sociálního zabezpečení nebo jiné úřady), s lékaři, se zdravotními pojišťovnami, potravinovou bankou a dalšími.            

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video