Radnice obdarovala maminku Nely, prvního miminka Loun

Redakce 2023-03-08 21:35:16

Velkorysý krok učinila lounská radnice, když se rozhodla podpořit finančním darem první lounské miminko letošního roku. Stala se jím malá Nela, která se narodila 2. ledna 2023. A její start do života nebyl jednoduchý. Malá bojovnice se rozhodla přijít na svět o dva měsíce před plánovaným termínem. Narodila se s váhou 1930 gramů a délkou 43 centimetrů.


Na radnici maminku Pavlu Hlaváčkovou přivítali starosta Milan Rychtařík a místostarosta Pavel Csonka. Právě ten byl předkladatelem návrhu, aby lounská rad-nice podpořila první narozené miminko v roce 2023. Rada města poté schválila mamince Nelinky Pavle Hlaváčkové poskytnutí finančního daru ve výši deset tisíc.

„Z pozvání na lounskou radnici jsem měla ohromnou radost, od vedení města je to moc příjemné gesto. Měly jsme opravdu štěstí, protože o obdarování prvního občánka se rada města rozhodla teprve nedávno. Nelinka za tu dobu všem ukázala, že je to opravdu hodné miminko a celé sezení prospala. Jediné, co si plánuji za peníze pořídit, je v současné době šátkové nosítko, aby mi dcerka byla co nejblíže. Později nějaké edukační a rozvojové hračky. I když je Nelinka narozená o dva měsíce dříve, věřím, že miminka ve stejném věku hravě dožene a bude z ní šikovná a chytrá holčička,“ řekla nám na dotaz obdarovaná maminka prvního mi-minka města Loun. (caj) 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video