Jakub Frélich zachránil život

Redakce 2023-03-08 21:40:02

Starosta Loun Milan Rychtařík ve středu 15. února poděkoval Jakubu Frélichovi za záchranu životů při požáru. Jednalo se o požár, který vypukl 27. listopadu 2022 v ranních hodinách v Kotěrově kolonii v Lounech, a jen díky včasnému zásahu nedošlo k obětem na životech.

Chování Jakuba Fréli-cha ocenili i hasiči. „Paní, která byla v prvním patře, spala. Kdybyste pro ni nešel, tak by to pravděpodobně nepřežila. Šlo o minuty. Tím jste jí zachránil život,“ řekl Robin Kastner, velitel lounských hasičů.

Jakub při hovoru se starostou působil pokorně a skromně. Situaci si vybavuje takto: „Vracel jsem se ráno domů a šel jsem okolo toho domu. Slyšel jsem praskání, jako když se láme dřevo, ale nevěděl jsem, co to je. Viděl jsem jen, že z větrací trubky vychází kouř, ale přišlo mi to jako pára, tak jsem šel dál. Během chvilky byl ale kouř o dost silnější a to už jsem si všiml i záblesků od ohně v okně. Hned jsem začal zvonit na zvonky a volat hasiče. Vyběhl jsem do prvního patra, kde jsem na-šel starší paní, a vyvedl ji ven. Studoval jsem hasičskou školu, tak jsem věděl, že je důležité zkontrolovat, zda ještě někdo není uvnitř. Vše jsem prošel, ale nikoho dalšího jsem nenašel. Než jsem vyšel ven, tak už přijížděli hasiči,“ vzpomínal Jakub Frélich.

                  (mih) 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video