Úvod   /   Zprávy   /   19. LOUNSKÉ DIVADLENÍ

19. LOUNSKÉ DIVADLENÍ

Redakce 2023-03-08 07:40:00

Loni plnoleté Lounské divadlení se řítí do 19. ročníku. Od čtvrtka do neděle se bude o vaši přízeň ucházet osm inscenačních týmů s osmi představeními. Čtvrteční večer bude patřit dvěma dámám, Divadlu Stochov a představení Skořápka o zdánlivě nemožném přátelství dvou žen.

V pátek dopoledne se se smutným příběhem setkají dva malí kluci v představení Žal v podání Malis Libochovice. V pátek odpoledne se budeme smát se Všenorskou divadelní společností v komedii Tik Tik, která zaujme svou originalitou a zvlášť drsným humorem. Nepřestaneme se smát ani večer, protože postoloprtští Klouzáci se rozhodli soutěžit se svým příběhem Ty jsi náš mesiáš. Smích by nás neměl opustit ani během víkendu. V sobotu nás postupně čekají tři komedie – terezínská Nahniličko, což je komedie s politickým podtextem, úštěcký Amant o snaživých matkách, českolipský Lakomec, což jistě bude Moliere v hávu Divadelního klubu Jirásek. Před vyhlášením výsledků se ještě podíváme, jak zvládli Saturnina kamarádi z Klasu Klášterec nad Ohří. Společně s Anatolem Svahilcem si zpříjemníme chvilku čekání na verdikt lektorského sboru. Louny opět jistě nezklamou a připraví svým oblíbeným ochotníkům parádní atmosféru, za kterou se k nám soubory napříč republikou sjíždějí.

A ještě ve středu 8. března nezapomeňte na avizovaný koncert s Vráťou Brabencem a jeho novou kapelou a na Zastávku zajděte v neděli 12. března na Taneční čaje.

Aby se neděle nezdála chudá milovníkům umění výtvarného, ve 14.00 se v Galerii města Loun posledním „povídáním nad obrazy“ rozloučí výstava Čistá radost a její autor Jaroslav Čása.

Milena Syrovátková


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video