Tak kde leží ten děda? Chomutov spustil hřbitovní mapu

Redakce 2023-03-16 15:58:09

Chomutov - Město Chomutov ve spolupráci s Technickými službami města Chomutova vytvořily interaktivní mapu hlavního městského hřbitova v Beethovenově ulici. Cílem je pozůstalým a návštěvníkům zpřehlednit orientaci na pietním místě.

Aplikace Mapa hřbitovů je volně přístupná jako webová či mobilní aplikace. Uživatelé ji naleznou na webu gis.chomutov.cz, který slouží jako mapová aplikace města Chomutova. Zde je vytvořen jednoduchý vyhledávač, který po vyhledání ukáže přesné místo hledaného hrobu, jeho fotografii, platnost smlouvy a také i délku zaplaceného poplatku.

„V mapě je možné vyhledat konkrétní hrob podle jména nájemce, jména zesnulého, nebo čísla hrobového místa pro Městský hřbitov v Chomutově,“ uvádí Lukáš Pöselt, vedoucí odboru informačních technologií.

V této chvíli je v aplikaci dostupný pouze hlavní chomutovských hřbitov v Beethovenově ulici, ale brzy také přibude i ten hornoveský.

 „Správa hřbitovů technických služeb města Chomutova eviduje cca 15 tisíc hřbitovních míst, jejichž evidence je vedena v hřbitovních knihách. Při jejich pasportizaci do aplikace bylo potřeba všechna místa nafotit, to dělali brigádníci z Odboru informačních technologií, a zároveň u nás musela probíhat ruční úprava dat v systému a následná kontrola s hřbitovními knihami. Práce na všem zabraly cca 3 roky. Práce však musí pokračovat dále, protože hřbitov se rozšiřuje,“ vysvětluje Stanislav Drexler, vedoucí pohřební služby.

Mapový portál města Chomutova gis.chomutov.cz je geografický informační systém s řadou projektů informujících o infrastruktuře a službách města jako je územní plán, mapa dopravních uzavírek, spádovost škol či volebních okrsků, systému parkování a mnoho dalšího.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video