Louny volají… poznej město a okolí. I pro rok 2023 připravilo BK Louny celoroční výzvu!

Lucie Steklá 2023-03-16 17:10:29

Louny - Kopce v okolí Loun prozkoumali běžci chodci během loňského roku, kdy postupně zdolali vrcholy dvanácti kopců v okolí Loun. ,,Ale znáte i nádherné běžecké trasy v samotných Lounech a blízkém okolí? Znáte zajímavá místa v okolí města? Tato výzva Vám některá přiblíží,“ zvou členové BK Louny.

Výzva začala v březnu 2023 a každý měsíc (až do konce roku) na zájemce čeká nová výzva! ,,Celkem je pro Vás připraveno sedm zajímavých tras na ještě zajímavější místa a tři speciálně zaměřené výzvy. Aby až do konce měl každý šanci na vítězství, budou se jednotlivé výzvy bodovat! A POZOR! Čeká Vás ještě jedna novinka! Kdykoliv v průběhu výzvy vyhlásíme premiérovou výzvu #najdimisto , kde můžete získat další dodatečné body,“ přibližují výzvu. Letošní výzva je nejen pro běžce! Zúčastnit se mohou také chodci, či ,,hůlkaři“! Pro letošek, mají chodci a ,,hůlkaři“ svoji samostatnou kategorii.

A jak dát vědět, že jste výzvu splnili? Následovně. Po splnění dané výzvy zašlete screenshot (trasa, čas, nebo splnění výzvy) z Vaší běžecké aplikace na email stajnc@seznam.cz nebo na messenger BK Louny. Nezapomeňte si také při plnění výzev udělat fotku. Tu pak označte na sociálních sítích (Facebook, Instagram, atd.) #lounyvolaji a označte i Běžecký klub Louny. ,,Každý kdo zdolá všech deset výzev, dostane opět pamětní medaili. Nejlepší muž a žena získají i pohár! S vyhodnocením každé výzvy oceníme i běžce či chodce s nejvtipnější/nejzajímavější fotkou. Konečné výsledky zveřejníme v lednu 2024. Předání medailí proběhne během ledna 2024 v dohodnutý termín,“ dodávají členové BK.

Pravidla výzvy pro letošní rok jsou následující: každý kalendářní měsíc jedna výzva, za celý rok 10 výzev; zveřejnění výzev bude probíhat vždy na facebooku BK Louny; pořadí na jednotlivých kopcích bude bodováno; nejlepší muž a žena za celkové pořadí výzvy získají pohár; každý kdo splní výzvu, tj. zúčastní se všech 10 výzev, získá medaili; každý měsíc vyhlásíme i běžce s nejvtipnější fotkou; každý má pět žolíků, které může využít buď na opravu svého času, nebo na doběhnutí vynechané výzvy; vše musí být zaběhnuté do 31. prosince 2023.

Jak na letošní výzvu za poznáním běžeckých tras v okolí Loun už víte. Připomeňme si tedy, jak dopadla výzva loňská, jejíž vyhodnocení proběhlo koncem ledna po společném běhu na vrchu Červeňák.

Běžecké výzvy ,,Kopce volají... Běžíme za výhledy“ se zúčastnilo celkem 25 běžců. Z toho šestnáct mužů a devět žen. Všech dvanáct výzev splnilo nakonec jedenáct mužů a sedm žen.

Celková délka všech výzev byla přes 28 km, na kterých běžci nastoupali víc jak 1758 metrů! Nejvyšší vrchol byl na Milé (510 m), nejnižší naopak Červeňák (271 m). Nejvíce nastoupaných metrů bylo ve výzvě na Oblík, celkem 256 metrů. Nejprudší stoupání bylo na Kamýku, kde na účastníky výzvy čekalo 102 výškových metrů na 682 metrů dlouhé trase. ,,Za naši výzvou jezdil z daleka Luboš Švácha, až z Mělníku. A během pouhých pěti dní stihl doběhnout výzvu i Petr Donner Mladší, a to ještě výzvu na Milou dokončil kvůli blátivé cestě až na druhý pokus! Z Mostu k nám také jezdili Miroslav Sapoušek a Lenka Sapoušková,“ vypočetl statistiku ,,kopců“ BK Louny.

Výzvu ,,Kopce volají“ dokončilo sedm účastnic. Lucie Steklá a Renata Láznova se do běhů připojily na část výzev a skončily na 8., respektive na 9. místě. Šťastnou sedmičku má v pořadí Tereza Beranová, která výzvy splnila chůzí a která nám posílala spoustu pohledných fotek! Místo šesté má účastnice z Mostu Lenka Sapoušková! Páté místo patří Kateřina Dittrichová a místo čtvrté Janě Beranové. Obě s časem pod 4 hodiny!. A kdo si rozdělil tři poháry pro nejlepší ženy? Třetí místo - Věra Mrnková s časem 3:23:36! Druhé místo - Veronika Šálková s celkovým časem 2:59:39! Veronika vyhrála šest výzev z celkových dvanácti. Tu druhou polovinu vyhrála vítězka ženské kategorie. A první místo? Nejlepší byla Kristýna Rybáčková s časem 2:57:46!

V kategorii mužů se výzvy zúčastnilo šestnáct běžců!!! Všech dvanáct měsíčních výzev zdolalo jedenáct účastníků. Na 14. až 16. místě byli Tomáš Herink, Jan Formánek a Petr Tyl. Všichni tři se zúčastnili dvou výzev. Místo třinácté patří Filip Havel, který má čtyři splněné výzvy. Dvanácté místo Milan Herink, který si vysloveně vyšlápl na pět kopců. Jedenácté místo patří Tobíku Rybáčkovi, který kopce ,,zdolal“ za pomoci maminky Kristýny Rybáčkové. Pro desáté místo si až s Mělníku dojel Luboš Švácha, který dokonce Křížové vršky zdolal za tmy s čelovkou! Deváté místo obsadil ,,za pět minut dvanáct“ Petr Donner Mladší. Petr zdolal všech dvanáct výzev během pouhých pěti dnů. A to má ve výčtu pokusů navíc i jeden nepovedený na Milou. Osmé místo je v držení Tomáše Vokrouhlíka! Šťastnou sedmičku má v pořadí Michal Procházka, který zdolal všechny kopce v čase pod 4 hodiny. Místo šesté a Pavel Vitvar. Stejně jako P. Donner, i on doběhl pár výzev ke konci roku. Pátý skončil Pavel Štajnc a čtvrtý Martin Lázna. A medailové pozice? Pro třetí místo a pohár si doběhl Miroslav Sapoušek. Jeho celkový čas byl 3:40:17! Druhé místo získal Tomáš Rybáček s časem 3:06:09! A vítěz? Vítěz mužské kategorie, absolutně nejrychlejší čas že všech účastníků výzvy si připsal Lukáš Černý. (bk, lus), foto: BK


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video