Začíná kadaňský pohádkový festival

Redakce 2023-05-23 09:42:55

Kadaň – Od úterý 23. května se kino Hvězda Kadaň a jeho přilehlé okolí promění v pohádku. Začíná totiž druhý ročník kadaňského pohádkového festivalu. Tentokrát s mottem „Zažij pohádku jako nikdy předtím.

A kromě toho, že k akci neodmyslitelně patří pohádková postava Maxipsa Fíka a jeho kamarádky Áji, návštěvníky čeká i beseda s pohádkovým princem Janem Čenským, rapperem Raegem a u slavnostního ukončení bude pohádková princezna Monika Timková.

„Poprvé jsme pohádkový festival představili loni. A jelikož odezvy od našich návštěvníků byly více než pozitivní, rozhodli jsme se, že v tradici budeme pokračovat. A tak tu máme již druhý ročník našeho pohádkového festivalu,“ říká Michal Voltr, ředitel Kabelové televize Kadaň a dále pokračuje: „Doufáme, že letošní ročník předčí ten loňský. Už jen tím, že nás navštíví slavné osobnosti jako herec Jan Čenský, rapper Raego, herečka Monika Timková a jedno veliké překvapení, na které se moc těším. Naši návštěvníci se mohou dále těšit na maraton pohádek, a to jak těch současných, nových, tak ale i starších. Zároveň s promítáním bude probíhat i doprovodný program před kinem Hvězda a v jeho přilehlém okolí.“

Malí i velcí – všichni si přijdou na své

Organizátoři festivalu slibují, že návštěvníci se mohou těšit na skvělou atmosféru a zážitky, na které zajisté nezapomenou. V rámci festivalu se budou konat nejrůznější workshopy, divadelní vystoupení, hry soutěže a besedy se zajímavými osobnostmi. Hudební hvězdou festivalu pak bude zpěvák Reago, který byl v roce 2021 oceněn v anketě Zlatý slavík třetím místem v kategorii hip hop a rap. Kromě toho se v rámci festivalu uskuteční také beseda s pohádkovým princem Janem Čenským, který nám prozradí, jestli je lepší být princem nebo králem.

Program festivalu bude probíhat v kadaňském kině Hvězda. Na dopoledne jsou připravena promítání pro školky, každý den festivalu od 15,30 a 18,30 hodin pak pohádka pro širokou veřejnost. Na odpoledním promítání představí v soutěžní sekci své pohádky studenti FAMU. Večer pak děti uvidí třeba Kocoura v botách, Myšku Pattie nebo Malou mořskou vílu. Po každém promítání proběhne hlasování o nejlepší pohádku z tvorby FAMU, jejíž vyhlášení se můžete zúčastnit za doprovodu pohádkové princezny Moniky Timkové a tajného hosta.

Festival pomáhá Ondráškovi!

Jak už tomu v pohádkách bývá, dobro vždy zvítězí nad zlem. A tímto se řídí i kadaňský pohádkový festival. Celá akce má totiž charitativní podtext. „Výtěžek z festivalu bude věnován na dobrou věc. Chceme společně s Charitou Kadaň pomoct malému Ondráškovi, který se již od svého narození potýká s vážnými zdravotními problémy. Doufáme, že tak jeho rodině trochu finančně odlehčíme a oni budou moct Ondráškovi dopřát tu nejlepší zdravotní péči,“ vysvětluje Michal Voltr.

Ondrášek je věčně usměvavý tříletý bojovník, který trpí hypotonií. Jedná se o onemocnění, které způsobuje snížení svalového napětí. Těmto dětem se tak někdy říká „hadrové panenky“. Přestože mají ochablé svaly, příčina jejich problémů není v pohybovém ústrojí, ale neurologická a genetická. K tomu všemu má Ondrášek ještě hypoplazii corpus callosun, což znamená, že má nedovyvinuté nervové centrum mezi oběma hemisférami mozku. Aby se Ondráškův zdravotní stav zlepšil, je třeba cvičit, intenzivně rehabilitovat a stimulovat mozek. Bohužel jsou rehabilitace placena jen z části zdravotní pojišťovnou. A proto bude výtěžek z festivalu věnován přes Charitu Kadaň rodině Ondráška.

Děkujeme – bez Vás by to nešlo!

„Celá akce by se nekonala nebýt našich významných partnerů. Velké díky patří především generálnímu partnerovi skupině ČEZ a Severočeským dolům. Dále bych rád poděkoval ministerstvu kultury, které celý festival zaštiťuje. A v neposlední řadě i našim školám a školkám v Kadani, které se podílejí na programu celého festivalu,“ říká Michal Voltr a dále pokračuje: „Samozřejmostí je ale také poděkovat těm nejmenším. Našim dětem. Bez nich bychom myšlenku uskutečnit festival nikdy neměli, a jsme proto velice rádi, že pro ně tento festival můžeme již druhým rokem uspořádat.“


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video