V Žatecké teplárenské hořelo, zasahovalo devět jednotek

Alla Želinská 2023-05-23 09:15:00

Devět hasičských jednotek vyjelo v pondělí 22. května kolem poledne k požáru technologického oleje, vytékajícího z nádrže v teplárně v Žatci - Pereč. V Žatecké teplárenské došlo k požáru biomasové kotelny.

„Nikdo nebyl zraněn. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu z důvodu počtu nasazených jednotek. Plamenné hoření bylo zlikvidováno. Nyní je řešen únik horkého technologického oleje ze systému. Systém chladíme a přečerpáváme z něj olej do prázdných nádrží,“ informovali hasiči HZS Ústeckého kraje.

„POZOR. Právě zasahujeme u žatecké teplárny v Perči, kde likvidujeme požár oleje. V místě může být omezena doprava na komunikaci Žatec – Holedeč. Zásah probíhá z výškové techniky. Naše jednotka je na místě s veškerou cisternovou technikou a mimo nás jsou zde i jednotky z celého regionu,“ informovali dobrovolní hasiči z Žatce.

Výpadek dodávky teplé vody

Žatecká teplárenská v pondělí ihned zveřejnila informaci k události. „Dnes v dopoledních hodinách došlo k požáru biomasové kotelny. Nikdo ze zaměstnanců, ani ostatních občanů nebyl zraněn. V důsledku požáru byla přerušena dodávka teplé vody. Na obnovení dodávek intenzivně pracujeme a předpokládáme obnovení dodávek teplé vody ve večerních hodinách,“ sdělil Miroslav Vlček ze společnosti.

Strava pro hasiče

Zásah pokračoval do úterního rána. „Zásah i nadále pokračuje, přičemž probíhá monitoring teplot a chlazení technologie objektu. Naše jednotka společně s profesionálními i dobrovolnými kolegy ze širokého okolí je na místě. Nutno vyjádřit velké poděkování městu Žatec za zabezpečení stravy pro zasahující hasiče,“ informovali hasiči Žatec v úterý ráno před 9. hodinou.

Žatecká teplárenská je výrobcem tepla a elektrické energie. Teplo je dodáváno do města Žatce rozsáhlou sítí horkovodů. Elektrická energie je určená částečně pro vlastní spotřebu a částečně je předávána do distribuční sítě.

Foto: Hasiči Žatec, HZS ÚK

Fotografie od Petra Marka ZDE

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video