Peněz z automatů je daleko méně

Pavel Macák 2012-09-12 00:00:00

Louny – Zázrak v podobě patnácti milionů, které měly letos přijít do pokladny města Loun z daní za hrací automaty, se zatím nekonal a asi se ani konat nebude. S touto informací v prvním pololetí přišli někteří sportovní aktivisté, kteří již předpokládali, že vedení města peníze rozdělí právě mezi sportovní organizace působící ve městě a další menší část připadne na kulturu a neziskové organizace. Své představy hned začali prosazovat ve sportovní komisi i na veřejnosti a peníze, které na účtu ještě nebyli, si začali rozdělovat.

„V rozpočtu města na letošní rok jsme počítali s tím, že z hracích automatů dostaneme 2,25 milionu korun. Po změně systému jsme skutečně dostali víc, ale rozhodně to nebude patnáct milionů. Za první pololetí přišlo zatím jen 6,29 milionu korun a slíbené jsou ještě prostředky za III. čtvrtletí. Kolik to bude, to se ještě neví. Za poslední čtvrtletí letošního roku bychom měli dostat peníze až na začátku roku příštího,“ objasnil situaci starosta města Radovan Šabata.
Propad z příjmu daně s přidané hodnoty ve výši šesti milionů korun ovšem město Louny citelně zasáhl a tak se tato „díra“ v rozpočtu musela alespoň částečně. „Zbytek, ve výši zhruba čtyř milionů korun chceme rozdělit mezi sportovní a tělovýchovné organizace, na kulturu a na neziskové organizace. Komise byly vyzvány, aby vymyslely systém rozdělování. Sportovní a sociální komise na tom již pracuje,“ řekl minulý týden Radovan Šabata. Podle jeho slov měly první návrhy na rozdělení peněz přijít z komisí na jednání městské rady, která se konala toto pondělí.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video