Šebrle a Změlík na předání zateplené školy

Pavel Macák 2012-09-17 00:58:00

Postoloprty – Přestože největší investiční akce loňského a letošního roku, kterou bylo v Postoloprtech zateplení celé budovy Základní školy Draguš, byla zkolaudována již 30. srpna kolaudačním souhlasem bez závad a nedodělků, s jejím slavnostním předáním se počítá až na závěr září.

„Počítáme s tím, že na tuto slavnostní akci pozveme nejen zástupce města, dodavatelské organizace Euromont group Velebudice, ale i další hosty z řad sponzorů a občany města, aby jim naši žáci svými vystoupeními poděkovali. Prozradím, že mezi přítomnými by měli být i naši atletičtí reprezentanti Roman Šebrle a Robert Změlík,“ uvedl ředitel školy Daniel Syrovátko.
Podle starosty města Václava Ibla se má přijet na zhotovené dílo přijet 19. září podívat zástupce Státního fondu životního prostředí, který udělá závěrečnou kontrolu, na základě které bude městu vyplacena dotace v plné výši. „Celkové náklady na tuto investiční akci byly přesně 19 498 010 korun bez DPH, z toho podíl města činí 6 508 394 korun,“ řekl starosta.
Tímto ovšem vylepšování školy neskončí. Již dnes obdrželo město od projekční kanceláře dokumentaci na rekonstrukci sociálních zařízení, klimatizace, vodovodních rozvodů a kanalizace. „Projekt počítá s několika milionovými náklady. Nyní jsme vyhlásili výběrové řízení na dodavatele této zakázky, abychom měli jasno, kolik bude tato akce stát, abychom ji mohli zařadit do rozpočtu příštího roku. Na tuto akci jsme již žádali o dotaci Ústecký kraj, ale zatím nám nebylo vyhověno, patrně proto, že je před volbami do krajského zastupitelstva. Uvidíme, jak to dopadne po nich, rozhodně budeme žádat znovu. S rekonstrukcí by se začalo někdy na jaře a hlavní práce by pak měly proběhnout o prázdninách, aby žáci nebyli rušeni,“ dodal starosta Václav Ibl.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video