Na veselé pouti v Blatně

Jan Vnouček 2012-09-18 10:22:00

Blatno – Proti Michalské pouti v Blatně jakoby se v sobotu všechno spiklo. Zamračené nebe nevěstilo nic dobrého. Chladné povětří lákalo spíše zůstat doma u kamen. A k dovršení všeho byla den před tím vyhlášena částečná prohibice, takže si člověk nemohl dát ani slivovici na zahřátí. Ukázalo se ale, že náladu nedělají okolnosti, ale pořadatelé a návštěvníci. Více snímků z pouti naleznete zde.

Takže místo jednoho slunce na nebi zářily desítky usměvavých sluníček na zemi. Vytopit náves u pouťových atrakcí pomáhaly plamínky v dětských očích. A komu přesto byla zima, tak se přitulil ke svému drahému protějšku. Vystřelené papírové růži, perníkovému srdci, sladkým svatebním koláčkům, dárečkům z prodejních stánků a několika kolečkám na klasických labutích přece nemohl odolat nikdo. A pokud přesto někdo zůstal na ocet, mohl se proběhnout  uměleckým světem u výstavy snímků rakovnického fotoklubu Amfora, zahřát se na skákacím hradu nebo si večer zatančit na zábavě.
Bezstarostnost aneb blatenská mládež na pouti. Na snímku (zleva) Michal Procházka, Milan Anděl, Aneta Alexijová, Míša Sajfridová a s bublifukem Petr Brož.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video