Jasný vzkaz z ministerstva: Čtyřproudová R7 z Loun v dohledné době nehrozí, nejsou peníze

Pavel Macák 2012-09-23 01:42:00

Louny – Ministr dopravy Pavel Dobeš v minulém týdnu prostřednictvím svého prvního náměstka Lukáše Hampla odpověděl na dopis starostovi Loun Radovanu Šabatovi. Ten, jak jsme naše čtenáře jako první informovali, žádal ministra, aby zrušil pozastavení realizace vybudování rychlostní komunikace R7 v čtyřproudové variantě a navrátil ji mezi strategické priority rozvoje dopravní infrastruktury ČR.

Lounský starosta dostal očekávanou odpověď, ve které Hampl uvádí, že s ohledem na současnou ekonomickou situaci prostředky ve Státním fondu dopravní infrastruktury nepostačují k naplnění všech strategických plánů. „Z uvedených důvodů není stavba „R7 Louny, zkapacitnění“, stejně jako řada dalších potřebných silničních staveb, zařazena do návrhu rozpočtu SFDI pro rok 2013 a střednědobého výhledu pro následující dva roky, a to ani jako jmenovitá položka, ani v rozpisu finančních prostředků z globálních položek na přípravu. Pro úplnost musím uvést, že nezbytným předpokladem pro financování každé dopravní stavby je samozřejmě kladný výsledek hodnocení její ekonomické efektivity,“ uvádí v dopisu. Takže, jinými slovy, vůbec nezáleží na tom, že na obchvatu Loun za uplynulých deset let bylo více než dvě stě padesát dopravních nehod, z nichž 24 skončilo smrtí, na což apeloval starosta Šabata.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video