Postoloprtská škola je v teple

Pavel Macák 2012-10-03 01:50:00

Postoloprty – Žáci, učitelé, ale i veřejnost společně prožívali ve čtvrtek 27. září slavnostní předávání Základní školy Postoloprty do užívání po jejím zateplení a rekonstrukci tělocvičny školy. Před barvami zářícími budovami se shromáždily před desátou hodinou všechny třídy a pak již slavnostní akt svým vystoupením zahájily Postoloprtské mažoretky. Ředitel školy Daniel Syrovátko přivítal hosty, mezi nimiž byl i olympijský vítěz Robert Změlík.

Ředitel ve svém projevu popsal průběh celé rekonstrukce, která začala první etapou před třinácti měsíci a v polovině září byla společností Euromont group Velebudice kompletně dokončena a bez závad zkolaudována. „Před 27 lety byla škola postavena za 33 miliony korun. Současná výměna oken a zateplení fasád však stála 23 miliony. Zhruba dvě třetiny nákladů byly hrazeny z peněz Evropské unie a Státního fondu životního prostředí a jednu třetinu, 7,9 milionu, poskytlo město,” uvedl ředitel a poděkoval všem, kteří měli na této investiční akci svou zásluhu.
„Není to vše, co škola ještě potřebuje. Nyní se zaměřujeme na nutnou rekonstrukci sociálního zařízení ve všech objektech školy a výměnu rozvodů vody a kanalizace. I to bude stát mnoho milionů korun. Věřím, že se nám alespoň část podaří získat z některého dotačního titulu,” řekl následně ve svém projevu starosta města Václav Ibl.
Kulturní program pokračoval vystoupením dalších žáků základní umělecké školy a poté byla slavnostně přestřižena páska nejen před budovou školy, ale též před vchodem do opravené tělocvičny, ve které se pak konala beseda s olympionikem Robertem Změlíkem. Více snímků ze slavnostního otevření najdete zde.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video