První cenu, kolo, dostali nakonec potřební

Veronika Salášková 2011-06-18 00:00:00

Žatec – Celorepubliková akce Na kole dětem, při  níž dorazil do Žatce početný peloton, pokračovala uplynulý víkend v areálu Letního kina. Pro děti zde byly připraveny soutěže o věcné ceny, exhibice mistra světa v bike-trialu Josefa Dresslera, vystoupení žongléra Kašpara Klepala na monokole a exhibice v žonglování s Diabolem. Pro děti byly nachystány také cyklistické atrakce a rarity Josefa Dresslera, výuka jízdy, skoků a překonávání překážek na bike-trialovém speciálu, výuka jízdy na monokole. Vystoupila taneční pražská skupina Czech Pussycat Dolls.

Po 16. hodině podle očekávání dojeli účastníci 1. etapy česko-slovenské charitativní cyklojízdy „Na kole dětem“. Místní se k peletonu přidali v obci Chbany a dorazili s nimi do Letního kina. Myšlenku a smysl této jízdy podpoří svojí účastí v pelotonu významní cyklisté okresu, mistr světa v cyklokrosu Kamil Ausbuher, juniorká mistryně Evropy Lucie Záleská, účastníci mistrovství světa Martina Mikulášková a Vojta Nipl a cyklisté ze Stadionu Louny.
Akci moderovala česko-slovenská moderátorská dvojice Jana Nikol Podoláková a Radek Kajman Komoráš. V 19:15 vystoupila Tereza Kerndlova a ve 20 hodin ji vystřídal Láďa Kerndl se svým orchestrem. Na akci se podařilo vybrat celkem 21 700 korun, z nichž polovina jde na dětskou onkologii Nemocnice Motol a polovina na dětské oddělení žatecké Nemocnice. Vylosování jednoho návštěvníka, který měl získat kolo, se značně protáhlo. Ani Láďovi Kerndlovi, moderátorům, ani divákům se nepodařilo vylosovat lístek, jehož majitel by byl přítomen v kině. Proto bylo rozhodnuto, že kolo věnované Obchodním domem Tesco dostane Kamarád Lorm.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video