Chovatelé se pochlubili

Jan Vnouček 2012-10-09 09:51:00

Podbořany – 140 kusů králíků, 215 ks holubů, 250 ks exotických ptáků, okolo 100 ks drůbeže a kolekci morčat. To všechno v sobotu a neděli prezentovalo celkem 54 chovatelů na tradiční Podzimní výstavě v jejich podbořanském areálu. Členové místního ČSCH pro zpestření připravili také výstavku Květena Podbořanska složenou z listů z herbáře a ze zvětšenin fotografií.

„Snímky jsou od autorů knihy Vegetace Podbořanska a zapůjčili jsme si je z muzea. Aby to tu nebylo tak jednotvárné,“ vysvětlil její spolupořadatel Stanislav Jančík. Ale návštěvníkům zvířecí expozice  fádní určitě nepřipadala, protože ji vzali hned od začátku  útokem. „Předně musím poděkovat městu za perfektní spolupráci. Proto bych byl rád kdyby přišlo alespoň 300 lidí,“ přál si Jan Předota, předseda podbořanských chovatelů. Určitě se ale dočkal, protože hodinu a půl po začátku si vstupenku koupilo již 250 zájemců. Celkovým vítězem okresní výstavy exotů se podle bodování odborné poroty stal Otakar Čermák z domácí organizace.
Na snímku si papoušky vlnkované prohlížejí Iva a Michaela Kmeťovy z Podbořan.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video