Louny si stěžují na okolní obce. Nechtějí přispívat na lékařskou pohotovost

Pavel Macák 2012-10-11 00:08:00

Louny – Vyhodnotit fungování ambulantní pohotovostní péče pro dospělé a pro děti v Lounech dostal nyní od rady města za úkol projednat a vyhodnotit v komisi pro zdravotnictví její předseda Petr Tyl.

„Informace o využitelnosti mám za období duben až srpen. V těchto měsících navštívilo lékařskou pohotovost v Lounech večer v pracovních dnech celkem 123 dospělých obyvatel z Loun a 130 lidí z ostatních obcí lounského regionu. O víkendech se jednalo o 298 Louňáků a292 ostatních. Podobná situace je i v návštěvnosti dětské pohotovostní ambulance. Z Loun přišlo v pracovní dny večer 117 a z ostatních obcí 149 dětí, o víkendech 226 z města a 254 z okolí. Tato čísla jasně ukazují na to, že lékařská pohotovostní služba je velice potřebná. Správné , jak je vidět, bylo též zajištění zubní pohotovosti, kterou za první měsíc vyhledalo 130 pacientů ,“ uvedl statistické údaje starosta Radovan Šabata.
Otázkami zůstává, proč se obce Lounska nechtějí finančně podílet na zajištění této lékařské pohotovostní služby a proč jen město Louny, potažmo jeho občané, musí být mecenášem pro ostatní obyvatele regionu. „Město Louny na zajištění této služby vynakládá ročně přes dva miliony korun. Pro srovnání celý Ústecký kraj dává na lékařskou pohotovost čtyři miliony. Opravdu by bylo potřeba, aby v našem regionu přispívaly určitým dílem všechny obce. Ze statistiky je vidět, že ambulantní pohotovostní péči využívají lidé ze všech koutů regionu,“ dodal starosta. Také o tomto téma se bude hovořit dnes odpoledne na setkání starostů z  regionu, které se uskuteční na lounské radnici.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video