Slibované hřiště: Letos možná, příští rok určitě

Jan Vnouček 2012-10-14 00:09:00

Podbořany – Dětské hřiště u školní „plechové“ budovy KORD? Slibujete nám ho už od roku 2009, a stále se nic neděje! Vyčítá vedení města školská rada Základní školy Husova 276 v Podbořanech.  Je to bouře ve sklenici vody. Hřiště chceme udělat a uděláme, ale zatím na něj nebyly prostředky. Reaguje na výzvu podbořanský místostarosta Karel Honzl, sám člen této rady.

„Obrátila se na nás zastupitele ředitelka 1. ZŠ. Již 26. srpna 2009 totiž školní radu na základě předchozí žádosti informoval místostarosta p. Honzl, že akce je zahrnuta do rozpočtu na rok 2010. Jelikož k realizaci nedošlo, 13. října 2010 zaslala škola radě města další žádost o vybudování hřiště. 27. dubna 2011 byli zástupci města opět na jednání školské rady. Vybudování hřiště bylo navrženo rozdělit do tří etap s ohledem na zateplování školních budov. Jelikož jsem se dozvěděl, že červená budova 1. ZŠ (tzv. plechovka) se v dohledné době zateplovat nebude, o čemž už se však ví několik let, myslím si, že nic nebrání tomu, aby se hřiště vybudovalo. V tomto roce se ale opět nic neděje,“ sdělil městský zastupitel Petr Mojžíš, který chce vedení města v tomto smyslu na příštím zastupitelstvu dotazovat.
„Nejdřív se čekalo, až proběhne zateplení červené plechové budovy KORD, aby se hřiště při zateplování nepoškodilo. Když z toho sešlo, zase jsme čekali, jak dopadnou dotace na zateplení dvou škol a domu dětí a šetřili si peníze na povinnou finanční spoluúčast. Teď už víme, kolik jsme dostali, takže věřím, že zastupitelé hřiště zařadí do rozpočtu na příští rok. Anebo se možná udělá ještě letos. Sám budu navrhovat, aby byla na stavbu hřiště uvolněna částka 150 až 200 tisíc Kč a realizace proběhla do konce dubna 2013,“ slíbil Honzl.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video