Ulovili lišku na počest

Jan Vnouček 2012-10-26 00:44:00

P. Rohozec – Patnáct jezdců na koních, smečka psů, jedna mrtvá liška a zástup diváků. To byla sobotní imitace honu na lišku v Podbořanském Rohozci. Oproti loňskému roku, kdy se dala mlha krájet a viditelnost byla nulová, se tentokrát nad rohozeckými loukami vznášel jen lehký mlžný opar, takže si každý mohl přijít na své. Více fotek z akce najdete zde.

Oproti loňku chyběl také dlouholetý organizátor této lovecké kratochvíle Splinter van Everdingen, který před rokem tragicky zahynul pádem z koně při jiném honu na lišku, a čestný host minulého ročníku herec Václav Vydra.
Program zahájila hubertská mše v kapli sv. Nordburgy, kterou celebroval podbořanský děkan Alexander Siudzik, a také vzpomínka na mrtvého holandského přítele. Následovalo občerstvení a pak už za bývalou rohozeckou školou vlastní ukázka tohoto „sportu“.
Nejprve se natáhla pachová stopa lišky. A pak se za ní vydala psí smečka i skupina českých, holandských a anglických jezdců. Hon nově řídila paní  Relinde Schepers – Bok. Atraktivní podívaná byla zakončena „ulovením“ lišky a příjezdem honců mezi obecenstvo. Akci pořádala Honlišácká společnost Rohozec.
Honu na lišku se už tradičně účastnil se svou „Doupovskou jízdou“ jeho spolupořadatel a vášnivý nimrod Martin Gutzer. Na snímku nad rozdivočelou psí smečkou.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video