Česká televize natáčela na Podbořansku kostely

Jan Vnouček 2013-02-03 00:10:00

Kryry – Tři dny natáčel štáb České televize z brněnského studia  redakce v Kryrech a okolí. Pro dokumentární cyklus Cesty víry mapoval stav kostelů v Ústeckém kraji, konkrétně v našem regionu se zajímal o svatostánky v Kryrech, Velké Černoci a Vidhosticích.

Dokumentaristy ale ještě více než technický stav památek zajímali lidé, například ti, kteří se nezištně podílejí na záchraně kryrského kostela Narození Panny Marie. Kromě faráře Josefa Hurta jejich kamera natáčela také členy občanského sdružení Dietrich a další nadšence, kteří se podílejí na chodu farnosti. Pokusili se ale také zachytit běžný život náboženské obce ve městě.
„Našli si mě sami přes facebook. Pan režisér se věnuje tématu Sudet, tak ho zaujalo, že se zde našla skupina mladých lidí, které není lhostejný osud našeho kostela,“ prozradil Hurt. Podle režiséra Pavla Jurdy by se pořad Cesty víry z Kryr mohl vysílat 13. března.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video