Úvod   /   Zprávy   /   Andersen v Petrohradě

Andersen v Petrohradě

Jan Vnouček 2013-04-23 11:14:00

Petrohrad – Čtení na dobrou noc s Andersenem. Tak nazvaly petrohradské organizátorky akci pro děti, při které se zapojily do celostátního projektu Noc s Andersenem. Dánský pohádkář tak prostřednictvím svých příběhů přijel na návštěvu i do nově zařízené obecní knihovny v Petrohradě. Setkal se tu s třicítkou zvědavých dětí, které provedl dobrodružnými peripetiemi svého kouzelného světa. Snímky z akce najdete zde.

Ani světoznámý Hans Christian by ale nic nesvedl bez několika místních pomocnic. Marie Vránová, Eva Učíková, Monika Raimanová a Ivana Hečková si malé čtenáře rozdělily do čtyř skupin. Přičemž každá se věnovala jedné pohádce. Děti si ji četly, povídaly si o ní a na její motiv vytvářely společnou koláž, která se nakonec stala součástí jednoho velkého leporela. Poté se skupinky vydaly na čarovnou  stezku, kde na ně čekaly Andersenovy pohádkové postavy a další úkoly. V cíli si pak mohly opéct buřty u táborového ohně. Na snímku Marie Vránová (úplně vpravo) zasvěcuje mladé posluchače do autorova života a jeho doby.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video