Vyjde kniha o židovských osudech

Jan Vnouček 2013-05-11 00:54:00

Podbořansko – Do několika měsíců by měla vyjít kniha o osudech židovských rodin na Podbořansku. Bude tak zmapována další část neznámé historie tohoto regionu.

Podle předběžných informací faktograficky velmi cennou publikaci zamýšlí na podzim představit veřejnosti město Podbořany. O její sepsání již dříve požádalo paní Carol Noble, dceru pana Wiliama Noble, letce R.A.F., který se narodil v Podbořanech jako Vilém Löbl.
Jak nyní informoval tajemník MěÚ Podbořany Martin Gutzer, autorka svůj text již dokončila. Následně by měl být přeložen do češtiny a vydán k říjnovému výročí okupace českého pohraničí.
Loni podbořanská radnice oslovila kryrského rodáka Haralda Richtera, zda by nesepsal dějiny Podbořanska za 2. světového války. Zastupitelé ale tehdy záměr odmítli.
„Tentokrát to nebude finančně tak náročné. Půjde spíš o brožurku, jejíž vydání městský rozpočet nijak nezatíží,“ ujišťuje Gutzer.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video