Zdeňka Kováře uctili fotbalem

Jan Vnouček 2013-08-13 11:03:00

Vroutek – Novou tradici založili v sobotu pořadatelé 1. ročníku Fotbalového turnaje přátel Zdeňka Kováře. Kamarádi někdejšího hráče, funkcionáře a spolutvůrce blšanského fotbalového zázraku, který loni předčasně odešel, se z širokého okolí sjeli nejen za vzpomínkami, ale jako správní sportovci také vyhrát Putovní pohár. Více snímků z turnaje naleznete zde.

Ten nakonec získala Stará garda Velká Dobrá. Pohár za 2. místo zvedli nad hlavu hráči AK Blšany 94. Třetí skončil legendami nabitý tým Staré gardy Teplice před družstvem Kovářových přátel Kovadlina tým. To trénoval 65letý Jan Lím, který svého času vytáhl Blšany z I.B třídy až do III. ligy. Čestné poslední místo si odnesla Stará garda Studená. Dění vtipně komentoval, jako za starých dobrých časů, bývalý blšanský hlasatel Karel Kadaně a vzpomínání se při hudbě protáhlo až do noci. „Zdeněk byl vynikající člověk, který měl spoustu kamarádů a dělal fotbal celé oblasti,“ zdůraznili organizátoři Michal Hlaváč a Emil Hrbík, proč se mu rozhodli vzdát hold.
Nejlepším střelcem turnaje se stal Radek Divecký z Teplic. Nejlepším hráčem byl vyhlášen teplický Jaroslav Melichar (na snímku), který v zápase s Velkou dobrou dokázal, že góly nezapomněl střílet ani v 64 letech.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video