Kolik mrtvých je ještě potřeba?!

Pavel Macák 2013-08-15 00:22:00

Louny – Další smrtelné nehody, které se v prázdninových dnech odehráli na silnici I/7 mezi Slaným a Postoloprty opět potvrdili iniciativu signatářů výzvy směřující k vládě České republiky a ministerstvu dopravy na nutnost dostavby rychlostní komunikace R7.

„V této věci jsme neustali, ale v současné době de facto nemáme s kým jednat. Přinesla to složitá vnitropolitická situace v našem státu. Máme statistiku o průjezdnosti na této silnici, která jasně ukazuje, že čísla, kterými argumentovalo ministerstvo dopravy, že vytíženost silnice je malá na to, aby se zde postavila rychlostní komunikace, jsou podhodnocena. Naše měření ukazuje, že jen po obchvatu Loun projede během čtyřiadvaceti hodin 15 300 až 19 400 vozidel. Začátkem září se mělo uskutečnit další jednání na ministerstvu dopravy se zástupci signatářů výzvy. Otázkou však je, zda to bude mít nějaký smysl, když úřednická vláda je v podstatě jen provizorní. Snad se brzy politická situace uklidní a náš požadavek ministerstvo dopravy bude akceptovat. Mrtví na této komunikaci varují,“ řekl starosta Loun Radovan Šabata.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video