Překvapivý obrat: U Kpt. Nálepky chtějí parkoviště

Jan Vnouček 2013-08-15 01:27:00

Podbořany – Chceme nová parkoviště a chodníky i v ulici Kpt. Nálepky v Podbořanech! Podpisové archy s tímto prohlášením se objevily minulý týden na stole podbořanského starosty Radka Reindla. Podepsalo je 110 občanů. Přitom před rokem v červnu se zastupitelstvo města zabývalo peticí, která naopak revitalizaci veřejných ploch v této ulici odmítala. Na jejím základě spustilo budování parkovacích míst a komunikací pouze v sousední Dukelské ulici.

Starostu Radka Reindla ale obrat veřejného mínění nepřekvapil. „Můžu říct, že jsem to očekával. Proto jsme taky řekli, že revitalizaci Kpt. Nálepky sice odložíme, ale dotáhneme do konce projektovou dokumentaci i stavební povolení, abychom ji mohli případně v budoucnu udělat. Všichni teď při probíhajících stavebních pracích v Dukelské vidí, že není zasahováno do zeleně a do blízkosti budov a že je to nijak neohrožuje. Naopak, že se tamní občané již brzy projdou po nových chodnících a budou mít, kde parkovat. Jen je smutné, že to přišlo až teď , když už jsme žádali o dotaci jen na Dukelskou. Ztížilo nám to situaci, protože to mohlo proběhnout ještě letos a najednou,“ mrzí ho.
Reindl si ani nemyslí, že by obyvatelé v ulici Kpt. Nálepky byly rozpolceni na dvě skupiny s protikladným názorem. „Některá jména překvapivě figurují na obou peticích. Na můj dotaz mi sdělili, že jim autor předchozí petice dával mylné informace. Navíc ji podepisovali i občané, které v této ulici vůbec nebydlí, kdežto na této figurují jen lidi z Kpt. Nálepky a Příčné ulice, které se to týká také,“ tvrdí.
Přesto jim uskutečnění jejich přání neslíbil. „Nemohu říct, jestli to budeme dělat, nebo ne. Předložím to 11. září zastupitelům k posouzení a ti rozhodnou. Ale já osobně podporuji, abychom měli centrum města s novými chodníky, parkovišti, zelení a dětskými hřišti, protože i t yjsou součástí projektu,“ dává však zřetelně najevo, že tento záměr bude podporovat.
Petiční „historie“ ulice Kpt. Nálepky začala před čtyřmi lety, kdy byla předložena první žádost s podpisovými archy na vybudování parkovacích míst. Loni ale stovky petentů z celých Podbořan podepisovaly petici proti podobě této revitalizace veřejných ploch. Bude srpnové prohlášení s textem „Souhlasíme s revitalizací sídliště Kpt. Nálepky a Dukelská v Podbořanech“ posledním příspěvkem do pranice, nebo se můžeme těšit na další pokračování?

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video