Bouřka minulý týden vytápěla sklepy a shazovala střechy

Jan Vnouček 2013-08-16 00:15:00

Podbořansko – Bouřka doprovázená přívalovým deštěm škodila minulou neděli po celých severních Čechách a nevyhnula se ani Podbořansku. Zvláště v Kryrech, Lubenci a ve Vroutku voda z přeplněné kanalizace ohrožovala rodinné domy a vytápěla sklepy. Naštěstí se jednalo pouze o jednotlivé případy.

V Kryrech museli místní hasiči čerpat vodu ze sklepa v ulici Hluboká cesta a voda z ucpané kanalizace zatekla i do  kulturního domu a jeho kotelny. Také v lubenecké Chyšské ulici voda ohrožovala domy, jejichž majitelé si své užili už při červnové stoleté záplavě. Ve Vroutku zase zdejší jednotka SDH nasadila čerpadla na zaplaveném dvoře v Nádražní ulici a ve Vidhosticích v zatopeném sklepě. Drobné škody působily i prudké nárazy větru. Například na kostele ve Stebně větrný poryv shodil okolo dvaceti hřebenových tašek.
„Volal jsem do Kralovic a na plzeňskou diecezi, pod kterou stebenský kostel spadá, a mluvil jsem s církevním stavebním technikem, snad to brzy opraví,“ doufal minulý týden kryrský místostarosta Vojtěch Michálek.
Stěžovat si u lubeneckého starosty byli i paní Fuchsová a pan Benedikt, jejichž domy opět atakovala voda přitékající z rozlehlého dvora zemědělského podniku Lukra. Bohumil Peterka proto na tento týden svolal jednání dotčených majitelů nemovitostí a odpovědných úřadů, jak tomu do budoucna zabránit. „Musíme najít řešení, zřejmě to bude chtít nějaký komplex opatření. Asi si necháme udělat výpočet, zda je potrubí, kterým se v 80. letech zatrubnila strouha, schopna pojímat dešťové vody,“ hledal východisko sta-rosta.
Kanalizační šachty preventivně čistili a opravovali v Kryrech. Na snímku rekonstrukce jedné z nich v Hluboké cestě v Kryrech. Foto: Jan Vnouček

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video