Dva sebevrazi na R7. Jeden chtěl skočit z mostu u Loun, druhý se nechal přejet u Smolnice

Redakce 2013-09-26 04:08:00

Louny – Záslužný čin má za sebou mladý policista z lounského obvodního oddělení. Zřejmě zachránil život jednadvacetiletému mladíkovi z Loun, jež chtěl skočit z mostu nad hlavní silnicí R7 mezi Louny a Cítoliby. Naopak řidič náklaďáku, kterému se další sebevrah vrhl pod kola u Smolnice, střetu zabránit nemohl.

První případ se stal před týdnem, ve čtvrtek večer, kdy byla dvoučlenná hlídka obvodního oddělení vyslána na uvedené místo s tím, že na mostě je opilý muž a leze na zábradlí. Dopravní policisté již v té době zajišťovali okolí místa a komunikaci, a také stačili zjistit, že se jedná, dle jejich místní a osobní znalosti, o známou osobu. Zároveň policistům z obvodního oddělení sdělili, že mladík, který seděl na přemostění a popíjel vodku, nechce, aby se k němu někdo přibližoval.
Po chvilce začal mladý muž z dálky komunikovat a jeden z policistů OOP Louny k němu přistoupil blíže. Mladík přelezl zábradlí směrem k silnici a rukama se držel dopravní značky, přitom stále opakoval, aby k němu nikdo nechodil, jinak, že skočí. Policista se s ním snažil navázat kontakt a poté, co si muž rozčileně stěžoval na svůj osud, se jej snažil uklidnit. Využil toho, že se vzájemně znali a začal na něj psychologicky působit. Když mu z ruky vypadla láhev s alkoholem, policista se nabídl, že mu ji podá. Položil ji na zábradlí a k mladíkovi byl zase blíž. Ptal se ho, zda pro něj může něco udělat, načež muž vyslovil přání zavolat na místo kamarádku. Policista toho využil, mladíkovi řekl, že ji zavolá a na to si tedy „plácnou“. Přitom ho chytil za ruku, přitlačil k zábradlí a druhou rukou jej zajistil. To už mu na pomoc přispěchali kolegové. Mladík byl poté předán do péče záchranářů a převezen do nemocnice na psychiatrické oddělení.
Jiný sebevrah, 23letý mladík z Prahy, se rozhodl ukončit život na silnici Praha – Louny u odbočky na Smolnici v pátek pozdě večer. Rozhodl se, že vstoupí před auto a nakonec to provedl. „Vybral" si projíždějící nákladní auto Iveco. Jeho řidič neměl šanci střetu zabránit. Chodec utrpěl velmi vážná poranění. Řidič náklaďáku dostal nervový šok. Vylezl z kabiny nezraněný a stále opakoval: „Jel jsem a před autem mi najednou stál chlap s rozpaženýma rukama. Nemohl jsem nic dělat. Chtěl jsem se mu vyhnout, ale nedalo se tomu zabránit, stál přímo v cestě. Zřejmě se chtěl nechat přejet. Vrazil jsem do něj a zřítil se i s autem do příkopu," popsal událost šofér z Prahy.
V šoku byl nejen on, ale i ostatní řidiči, kteří volali záchranku, policii a hlavně v půlnoční tmě hledali dotyčného muže, jenž nikde na silnici neležel. Po chvilce se ho podařilo objevit zkrvaveného v zarostlém příkopu u silnice. Chodec při nehodě utrpěl těžké zranění a letecky byl přepraven do jedné z pražských nemocnic.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video