Zlaté dno hledalo více návštěvníků

Jan Vnouček 2013-11-26 09:41:00

Podbořany – Poctivé řemeslo má zlaté dno! V tomto duchu se snaží vychovávat své studenty na středním odborném učilišti v Podbořanech. A myslí si to i stále větší část rodičů, kteří v pátek a sobotu přivedli do této školy své děti na Dny otevřených dveří. Snímky z akce zde.

„Jsem příjemně překvapena, že přišlo více návštěvníků než loni a že lidem nestačí jen zběžné informace, ale přijedou se podívat na vlastní oči,“ byla potěšena učitelka a průvodkyně po škole Petra Reindlová. Změnou oproti minulým letům bylo také to, že většina z nich již měla jasnou představu, co by jejich ratolesti mohly studovat. Jaroslav Czervoniak z Postoloprt se například přijel seznámit s náplní a technickým zajištěním oboru Strojírenství. Myslím, že syn by v tomto oboru našel dobré uplatnění. Kousek od nás je průmyslová zóna Triangl, kde strojaře hledají,“ zdůvodňuje zájem jeho otec o obor, kde se pod vedením pedagoga Jiřího Otipky učí programovat a sestrojovat „inteligentní“ roboty nebo třeba projektovat pro ultramoderní 3D tiskárnu.
Zájemce o studium ale zaujaly i další názorné a interaktivní prezentace pěti čtyřletých studijních a třinácti učebních oborů a ukázky volitelných odborných kurzů a zájmových kroužků. Jejich pozornost také vzbudilo moderní technické vybavení tříd a učeben a nabídka krátkodobých a zahraničních praktických stáží. „V každé třídě máme dataprojektor a počítač. Snažíme se jít cestou specializovaných učeben se zaměřením na praktickou stránku. Pružně jsme také zareagovali na požadavky státní maturity a zmodernizovali jsme výuku cizích jazyků. Učebny jsou teď malé a ozvučené,“ pochlubila se Reindlová.
Krok s dobou se škola snaží držet i v otázce komunikace s rodiči. Od příštího školního roku připraveuje zavedení elektronických třídních knih. Díky nim si tak každý rodič bude moci z domova přes heslo zkontrolovat docházku a prospěch svého potomka a přes internet kontaktovat příslušného učitele.
Den otevřených dveří na Gymnáziu a SOŠ Podbořany. Kromě technických zde má tradici i výuka gastronomických oborů. Na snímku předvádí své barmanské umění studenti Petr Kessner z Lubence a Jakub Duna ze Žatce, které na jaře čekají závěrečné zkoušky.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video