Poslední neděli si vyšlápli na Pravdu

Pavel Macák 2014-01-07 09:15:00

Lounsko – Poslední neděle před koncem roku patřila již podeváté výšlapu Touchovických na Pravdu. Na vlakové zastávce se jich sešlo kolem sedmdesáti a vláček je odvezl do Domoušic, odkud se vydali na zříceninu hradu. Po cestě děti plnily různé sportovní i kvízové úkoly, aby pak mezi hradbami hledaly poklad Bílé paní. Sladký poklad nakonec našly a společně s rodiči i ostatními, kterých se zde nakonec sešlo z této obce přes sto, opekli vuřtíky a společně odcestovali domů. Více snímků zde.

„Začali jsme tuto tradici tak, že nás poprvé vyšlo asi osm včele s naší rodinou. Postupně se počet pochodníků zvyšoval. Vloni nás bylo kolem osmdesátky a letos, vždyť to vidíte,“ řekl Radek Ložan. Po společné fotografii se zamířilo do hospody U Mařenky v Domoušicích na teplou polévku nebo jinými cestami na vlak směr Louny.
Na nový rok v půl deváté ráno vyrazili lounští turisté na první novoroční výstup na Oblík. Šlo již o 37. ročník tohoto pěšího pochodu, který pořádal Klubu českých turistů TJ Lokomotiva Louny. Další novoroční výšlap lounských turistů již pošesté odstartoval na Blšanský chlum od prodejny Kaufland v Lounech a pochodníci ušli zhruba osm kilometrů.
Pozadu nezůstali ani na Peruci. Zdejší TJ Sokol uspořádala tradiční novoroční pochod na Krásnou vyhlídku, kde byly podávány teplé nápoje. U rozhledny Stradonky nad Stradonicemi pořádal místní Klub žen pátý Novoroční oheň.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video