Další plocha pro psí dovádění

Veronika Salášková 2014-01-17 00:07:00

Žatec – Majitelům psů možná v Žatci přibude další plocha, kde budou moci nechat proběhnout své čtyřnohé miláčky. Nově by se mohli volně vydovádět na pravém břehu Ohře. Vedení města navrhuje novelu vyhlášky o pohybu psů, zda nahradí tu stávající rozhodnou dnes, tedy ve čtvrtek 16. ledna zastupitelé.

Současná vyhláška, která upravuje pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství obce a vymezuje prostory pro volné pobíhání psů, pochází z dubna 2008. Volné venčení psů povoluje pouze v lokalitách Bufo, za sídlištěm Jih, a na levém břehu řeky Ohře od odbočky z ulice Stroupečská až po těleso jezu. „Úprava vyhlášky vznikla na základě aktuálních změn na původně vyhrazených místech pro volný pohyb psů, kde nebyl do této doby zvýšený pohyb osob, například vybudování adrenalin parku v lokalitě Bufo, či vybudování první etapy cyklostezky Ohře v blízkosti koupaliště a sportoviště,” sdělil místostarosta Jan Novotný.
Návrh nové vyhlášky chce obě stávající plochy ponechat s menšími obměnami.  Na levém břehu by zóna volného pohybu začínala u pěší lávky přes Ohři v lokalitě Loučky a pokračovala dál až k jezu.  V lokalitě Bufo by hranice plochy pro psy byla označena kůly tak, aby nekolidovala s provozem nově vybudovaného bikeparku. Novela navrhuje přidat k těmto dvěma zónám ještě třetí, která by se nacházela na pravém břehu Ohře od dopravního hřiště v Podměstí až k mostu Nikolase Belojanise na Rooseveltově třídě, který vede k hlavnímu nádraží.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video