Lupič z Komerční banky v Žatci dopaden

Pavel Macák 2014-02-19 00:21:00

Louny, Žatec – Husarský kousek se podařil lounským kriminalistům, když minulé úterý odhalili a z trestného činu loupeže usvědčili pachatele (roč. 1974 na snímku při loupeži) z jedné obce na Žatecku, který 27. listopadu v 17.15 hodin přepadl Komerční banku v Žatci.

„Zahalen byl kapucí kabátu, slunečními brýlemi a šálou přes obličej předložil pokladní na přepážce papírek s textem: „Dejte mi peníze, ať se nikomu nic nestane. Jsem v prdely a je mi to jedno.“ (Hrubá chyba mimo jiných stop také nakonec přispěla k odhalení pachatele. – Pozn. redakce). Pokladní, která byla od svého zaměstnavatele poučena, jak se má v takových případech chovat, zůstala naprosto klidná a maskovanému muži vydala v řádu několik desítek tisíc korun, i když, jak se následně ukázalo, byl neozbrojen. Peníze strčil do igelitové tašky a zmizel. Pachatel tohoto závažného trestného činu se snažil po sobě zahladit veškeré stopy i tím, že za sebou stíral otisky prstů, ale to se mu z velké části nepodařilo,“ popisoval případ kriminalista Luboš Pšenička, který se na pátrání podílel ještě s dalšími dvěma kriminalisty.
Po ohledání místa činu a získání veškerých, dostupných stop se kriminálka obrátila se žádostí o pomoc i na veřejnost prostřednictvím sdělovacích prostředků, včetně našich  Žateckých novin. „Ve velice krátké době se nám přihlásilo několik desítek občanů. Prověřovali jsme všechny jejich informace, ale jen malé procento jsme jich mohli použít. Po možném pachateli jsme rovněž pátrali v policejní databázi, ale ke ztotožnění s některým z dřívějších pachatelů trestné činnosti jsme nedošli. Lupič z Komerční banky byl prostě v této věci nováčkem a o to bylo vyšetřování těžší. Nakonec nám skutečně pomohly informace od občanů, které jsme skládali do mozaiky, až jsme vysledovali pachatele,“ doplnil informace druhý kriminalista Pavel Kuchyňka.
Muž se pod tíhou důkazů nakonec přiznal, byl obviněn a nyní na něj byla uvalena vazba. Uvedl, že byl v tíživé finanční a životní situaci, i když se nejedná o narkomana či hráče hazardních her, kterou řešil přepadením banky. Na to, že se nejednalo o nějakého zkušeného recidivistu, postupoval velice promyšleně a rozkazem na lístku pro pokladní se patrně nechal inspirovat dřívějšími zločineckými praktikami. Nyní mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video