Japonci přivezli finanční dar

Jan Vnouček 2014-02-19 00:45:00

Lubenec – Delegace osmi vysokých manažerů japonských společností, působících v České republice, a zástupců jejich obchodní a průmyslové komory přijelo do Lubence předat symbolický šek na 75 tisíc korun. Spolu s nimi minulou středu dorazili i 1. tajemník japonského velvyslanectví Junichi Ono a zástupce Czech investu Josef Lébl, který celou akci zprostředkoval. Suma, která je určena pro zařízení postižené červnovými záplavami, převzala ředitelka lubenecké mateřské školy Stanislava Peterková.

„Poděkovali jsme jim, promítli jim film s průběhem povodně a děti jim zazpívaly anglickou písničkou. Pak si prohlédli školku, pohostili jsme je a zase odjeli,“ popsal průběh návštěvy starosta Bohumil Peterka. „Prý nás doporučil Ústecký kraj,“ doplnil.
Školka za finanční dar dětem pořídí speciální interaktivní hrací koberec s projektorem, počítačem a reproduktory. Výuková hračka funguje na stejném principu jako interaktivní tabule.
Foto: Šárka Šmatová

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video