Rozdělují se peníze z hazardu. Gambleři nechtěně pomáhají sportu, kultuře i sociální sféře

Pavel Macák 2014-02-20 00:08:00

Louny – Rozdělením příjmů z hazardu se na svém nedávném jednání zabývala rada města Loun. Bylo schváleno, že tyto příjmy z hazardu budou rozděleny ve výdajích z rozpočtu města tak, že padesát procent bude vyčleněno na sport, pětadvacet procent pak připadá na sociální věci a zdravotnictví a stejný podíl na kulturu.

„S použitím části rezervy prostředků získaných z hazardu v předcházejících dvou letech, která činí tři miliony korun, budou výdaje na investice a opravy rozděleny tak, že 1,5 milionu korun půjde do sportovních organizací a po 750 tisících bude dáno do kulturního fondu a sociální a bytové komise města, které se následně rozhodnou, komu a na co peníze dají,“ uvedla mluvčí radnice Renáta Čapková.
Radní rovněž souhlasili s navýšením výdajů rozpočtu a zároveň s navýšením jeho schodku o osm milionů korun z příjmů z hazardu v roce 2014, kde tyto výdaje budou použity z šedesáti procent na investice a opravy a ze čtyřiceti procent na činnost sportovních organizací, kulturních aktivit a do sociální sféry. Konečné slovo budou mít zastupitelé na svém jednání 24. února.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video