Pejskaři dostanou stovku zpět. Zastupitelé opravili nepřesnou vyhlášku

Otto Urma 2014-03-13 09:53:00

Louny – Zrušit a upravit několik vět v nedávno schválené obecně závazné vyhlášce 6/2013 o místním poplatku ze psů na posledním zasedání městského zastupitelstva v Lounech navrhl zastupitel Michal Straka. Nelíbilo se mu, že majitelé psů, kteří si nechali své miláčky očipovat, by mohli úlevu z roční sazby poplatku ve výši 100 korun uplatnit až v roce příštím. „Je to demotivující postup. Domnívám se, že by všem, kteří si nechali psa označit čipem, měla být tato úleva poskytnuta již v tomto roce,“ uvedl Straka a přidali se k němu i další zastupitelé.

„Jediné, co není možné, aby se pouze upravila platná vyhláška. Musí se vypracovat novelizace a ta se může schvalovat,“ protestoval proti záměru zastupitel Stanislav Rybák. Nakonec se zastupitelé shodli na tom, že do programu na konec jednání přidají ještě schválení novelizace vyhlášky. Ta byla také schválena. Takže ti chovatelé, kteří si již nechali očipovat psa a také již zaplatili místní poplatek, mají možnost požádat o vrácení stokoruny. Ti, kteří čipovali a doposud nezaplatili poplatek, bude jim úleva při placení rovnou odečtena. Povinnost zaplatit poplatek za psa je do 30. dubna.

Napsal(a): Otto Urma

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video