Radnice chystá kurzy sebeobrany pro ženy a dívky

Veronika Salášková 2014-03-14 00:08:00

Žatec – Obyvatelé a zejména obyvatelky Žatce by se do budoucna měli ve městě cítit bezpečněji. Postarat by se o to měla sebeobrana pro ženy a dívky. Ta je jedním z projektů akčního plánu prevence kriminality na letošní rok.

Ten vznikl jako společný materiál manažera prevence kriminality, městské policie, odborů města a Policie ČR. Jeho hlavními prioritami bude snaha o zvýšení bezpečí v lokalitách, kde hrozí sociální vyloučení. Plán počítá také s projekty zaměřenými na komunikaci s občany a zvýšení pocitu jejich bezpečí. Zaměřit se chce zejména na ženy a seniory. Plán obsahuje také preventivní opatření, která mají zamezovat páchání trestné činnosti na území města a ve spádových obcích. Oblasti prevence kriminality se týkají také dvě žádosti o dotaci, které byly podány na ministerstvo vnitra.
První z nich se zabývá žádosti o státní prostředky na kurzy sebeobrany pro ženy a dívky. Další se týká víkendových pobytů sociálně znevýhodněných dětí a dětí z problematických rodin a také snahy o vybudování výslechové místnosti pro dětskou oběť či svědka. Tato speciální výslechová místnost má za úkol odbourat u dětí stres a navodit v rámci možností klidné prostředí. Vznikla by nejspíše v budově městského úřadu v ulici Obránců míru. Město zvažuje i možnost, že by místnost vybudovalo i v případě nezískání dotace.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video