Korejci zvažují vybudování továrny v Triangle. Slibují práci pro dva tisíce lidí

Veronika Salášková 2014-03-18 08:55:00

Žatecko, Triangle – Až dva tisíce nových pracovních míst by mohly vzniknout v průmyslové zóně Triangle u Žatce. O výstavbě výrobní haly v ní uvažuje jihokorejská firma Nexen Tire, která vyrábí pneumatiky. Ústecký kraj zatím jednání nechtěl komentovat.

„Probíhají různá jednání se zájemci o umístění investic do průmyslové zóny Triangle. Průběh a výsledky jednání však nemůžeme komentovat. Konkrétnější informace o investorech lze podat až v době po uzavření potřebných smluv, které mají již právní závaznost,“ sdělil za Ústecký kraj Zdeněk Rytíř, vedoucí oddělení mediální komunikace. Skutečností ovšem je, že zástupci firmy Nexen Tire navštívili v minulých měsících třikrát Žatecko a přímo zónu Triangle.
Společnost má v plánu otevřít v Evropě novou továrnu a pro investici počítá s více než deseti miliardami korun. Kromě České republiky údajně zvažuje také možnost umístění továrny v sousedním Polsku či Slovensku. Ve prospěch Trianglu by mohlo zavážit, že Ústecký kraj nedávno snížil cenu pozemků ze 400 korun za metr čtvereční na cenu 150 až 350 korun. Pokud by se jihokorejská firma přece jen rozhodla pro otevření továrny v Triangle, mohlo by to pomoci snížit vysokou nezaměstnanost v lounském okrese.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video