Nové nápady, jak vybudovat v Podbořanech sportovní halu

Jan Vnouček 2014-03-18 09:23:00

Podbořany – Vybudování vytoužené sportovní haly v Podbořanech dostalo nový impuls. Členové výboru TJ Tatran přednesli starostovi města nápady, jak ji ve skromnější podobě postavit, aby vyšla výrazně levněji než předpokládaných 120 miliónů korun. Starostu Radka Reindla zaujala především myšlenka stavebního rozšíření stávající tělocvičny v areálu Tatranu. Dalšími diskutovanými variantami jsou přestavba nepotřebné haly Prote v kasárnách nebo rozšíření tělocvičny u základních škol.

„Líbí se mi řešení s rozšířením sokolovny v areálu Tatranu. Vyšlo by to výrazně levněji, protože kotelna, která by zvládla její vytápění, tam už je. A je tam taky veškeré zařízení a zázemí, včetně restaurace na kuželně. Tím by se vyřešil i problém, kde vzít 3 milióny na roční provoz nové haly, protože v tělocvičně se už stejně topí a svítí,“ pokyvuje hlavou Reindl. „Tahle myšlenka ještě nikdy nezazněla, ale je dobře, že se objevila včas, protože se na sokolovně letos chystáme dokončit zateplení fasády. Místo toho bychom mohli udělat studii a zadat vypracování projektu, jestli je to reálné. Pokud by se to vešlo do 20 miliónů, tak by se to dalo zrealizovat třeba už v roce 2016,“ uvažuje představitel města. Podle předběžné představy by se stávající budova tělocvičny rozšířila na prostranství směrem k silnici.
Odbor investic MěÚ Podbořany ale zkoumá i možnost využití haly Prote. „Zabili bychom dvě mouchy jednou ranou. Našli využití pro objekt, který nechceme bourat, a zároveň ušetřili peníze za novou halu. A není to daleko od Tatranu,“ doplnil podbořanský tajemník Martin Gutzer.
V současnosti není v Podbořanech žádná hala ani tělocvična, která by svými parametry vyhovovala sportům, které se ve městě hrají. Například florbalisti musí zajíždět hrát své „domácí“ zápasy do Kadaně. Podle původního záměru měla nová hala vyrůst na místě současné tribuny u fotbalového hřiště TJ Tatran.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video