Pokoje v nemocnici nabídnou větší komfort

Veronika Salášková 2014-03-20 00:16:00

Žatec – V černých číslech a mírném zisku skončilo hospodaření žatecké nemocnice za loňský rok i přes obavy a situaci panující v českém zdravotnictví. Pro tento rok se počítá s podobným výsledkem i navzdory zrušení poplatku za pobyt v nemocnici.

Městská nemocnice skončila v plusu 95 tisíc korun. „Vzhledem k ročnímu obratu přes 200 milionů korun se dá hovořit o účetní nule,“ vyjádřil se její ředitel Čestmír Novák. Vzhledem k tomu, jak se situace ve zdravotnictví vyvíjela, to považuje za slušný výsledek. „Byl by ještě lepší, ale z přebytku, který se ke konci roku nashromáždil, se nemocnice rozhodla vylepšit základní vybavení lůžkových částí,“ popsal Novák. Za více než dva miliony korun se nakoupily nové polohovací postele a lůžka, speciální matrace a v některých případech i televize a ledničky na nadstandardní pokoje. Z této částky se pořídilo také nové povlečení a oblečení.
Kvůli zrušení regulačních poplatků za pobyt v nemocnici, který za jeden den činil sto korun, by měla žatecká nemocnice letos přijít odhadem asi o tři miliony korun. Kompenzovat by jí to však podle slov Čestmíra Nováka mělo navýšení úhradové vyhlášky o pět procent oproti loňskému roku. „Rok 2014 by tak mohl být asi na stejné úrovni jako rok 2013. Vláda se také zabývá návrhem, že by stát kompenzoval nemocnicím výpadky příjmů z regulačních poplatků, “ dodal Novák.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video