Čtvrté kolo turnajů odehráno

Redakce 2015-02-10 12:00:00

Během uplynulého víkendu bylo sehráno čtvrté kolo obou postoloprtských zimních turnajů, a to jak turnaj O pohár firmy MH Cirus, tak FK Postoloprty cupu.

Turnaj MH Cirus (krajský)
Kryry – FK Postoloprty 2:9 (0:4). První utkání čtvrtého kola turnaje O pohár firmy MH Cirus svedlo proti sobě dosud neporažené Postoloprty a Kryry, které měly před utkáním na kontě pouze jednu prohru. K naplnění očekávání vyrovnaného zápasu však nedošlo. Od úvodu utkání měli Postoloprtští více ze hry a do vedení je zaslouženě ve 12. minutě poslal střelou zpoza velkého vápna Pour. Když o pět minut později následovaly další dvě slepené branky, kdy se nejprve prosadil dorážkou Papežík a poté skóroval z penalty domácí brankář Junek, bylo o osudu utkání takřka rozhodnuto. Do poločasu přidali hráči pořádajícího týmu ještě jednu branku a po změně stran, kdy se nejprve hrála mdlejší pasáž utkání, se brankostroj Postoloprt opět rozjel. Čest hostů hájil dvougólový Werner, a tak ani konto Kryr nezůstalo prázdné. To však nezměnilo nic na faktu, že Postoloprtští nadále vedou tabulku turnaje a Kryrští budou bojovat v příštím utkání o třetí příčku.
Domoušice – FK Dobroměřice 1:3 (0:2). V druhém utkání čtvrtého kola turnaje MH Cirus bylo o favoritovi jasno. Byli jím hráči Dobroměřic, kteří dosud neztratili ani bod a jen kvůli skóre jim patřilo až druhé místo tabulky. Naopak Domoušice dosud předváděly nevyrovnané výkony, a tak se očekával jednoznačný průběh. Opak byl ale pravdou. V úvodním poločase se hrálo vyrovnané utkání „ozdobené“ nepříliš vyváženou hrou obou celků. O tom, jak dopadne první poločas tak rozhodly spíše chyby. Těch se dopouštěli především zadáci Domoušic, a tak se v 8. minutě zásluhou Sedláčka po nedůrazné malé domů dostaly do vedení Dobroměřice. Zhruba po půlhodině hry přišla další zajímavá situace. Po faulu za hranicí šestnáctky nastřelil dobroměřický Plachý břevno. Z toho se však domácí nepoučili a ve 40. minutě se z obdobné situace už tentýž hráč prosadil a zajistil tak svému týmu dvoubrankového poločasové vedení. Po změně stran se pokračovalo ve vyrovnaném rytmu. Ani jeden z týmů neměl více ze hry a ta byla spíše nepřesná. Domoušicím se však v 83. minutě zásluhou Sacharova rychlého protiútoku podařilo snížit a na drama v závěru bylo zaděláno. Definitivní rozhodnutí a tečku za celým utkáním však v poslední minutě utkání udělal dobroměřický Sochor, který svůj tým uklidnil třetí brankou. Dobroměřice tak jsou i nadále bez ztráty bodu a v příštím kole se poperou o první místo po základní části s rovněž neporaženými Postoloprty.
Tuchořice – Strupčice 3:0 kontumačně. Poslední utkání čtvrtého kola turnaje MH Cirus bylo kontumováno ve prospěch mužstva Tuchořic vzhledem k velké nemocnosti hostujícího týmu a nemožnosti nalezení náhradního termínu.
FK Postoloprty cup (okresní)
Postoloprty B – TJ Sokol Lenešice 1:6 (1:4). Jak již hovoří výsledek, bylo utkání mezi Lenešicemi a rezervou pořádajícího týmu jednoznačné. Lenešickým se během první půlhodiny utkání podařilo dostat do zaslouženého čtyřbrankového vedení po dobře vypracovaných akcích, kterým pomohla nepřesně pracující defenziva Postoloprt včetně brankáře. O čestný úspěch domácích se postaral pěknou střelou agilní M. Šubert, a tak se ještě dalo uvažovat o zajímavém druhém poločase. Hosté z Lenešic však něco takového nepřipustili. I po změně stran byli na hřišti lepším týmem a Postoloprtským se jen málokdy podařilo hrát se soupeřem vyrovnanou partii. Tomu se tak podařilo vsítit ještě dvě branky a zaslouženě si připsal druhé vítězství ve skupině A FK Postoloprty cupu.
Polerady – Žatec C 2:1 (2:1). V posledním sobotním utkání turnajů v Postoloprtech proti sobě nastoupily týmy Polerad a Žatce C. Zpočátku zápasu byli aktivnější žatečtí, kteří se dostali i do zaslouženého vedení, když akci po pravé straně a následný centr zúročil gólovou hlavičkou Drazinský. Následovala nepříliš pohledná pasáž, v níž ani jeden z týmů neměl na hřišti převahu a hra byla spíše nepřesná. Přítrž takovému počínání učinil v 25. minutě překvapivou střelou bodlem poleradský Marušík, který tak vyrovnal na 1:1. Od té doby se stále více dostávaly do hry Polerady a úvodní tlak Žatce tak byl zapomenut. Odměnou zlepšené práce hráčů Polerad byla jejich druhá branka v utkání, o kterou se v 35. minutě postaral Kmeťo po důrazu před brankou soupeře. V prvním poločase stojí za zmínku ještě střela z 20 metrů, která orazítkovala břevno žatecké branky, ale to bylo z úvodního poločasu vše. Po změně stran však jako by oba týmy zamrzly a na pohledné utkání se mohlo zapomenout. Hra byla oboustranně nepřesná a ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit tlak. O něj se sice logicky snažili hráči Žatce, ale vymyslet finální přihrávku se jim nedařilo. Polerady naopak hrozily rychlými protiútoky, ale ani jejich snaha neměla kýžený cíl. V druhém poločase tak branka nepadla a Polerady si zaslouženě připsaly další tři body do FK Postoloprty cupu.
Výškov – Chožov 10:1 (3:1). V prvním nedělním utkání FK Postoloprty cupu, v němž proti sobě nastoupily Výškov a Chožov se hrál vyrovnanější fotbal pouze v prvním poločase. Hráči Výškova si ale již v něm vytvořili dvoubrankový náskok, který po změně stran ještě výrazně navýšili. Zůstávají tak nadále nejlepším týmem skupiny B a v příštím utkání své prvenství v tabulce mohou potvrdit. Naopak hráči Chožova mají přesně opačné starosti a budou muset v závěrečném utkání základní části tvrdě pracovat, aby neobsadili poslední příčku.
Líšťany – Peruc 3:3 (1:1). V dalším utkání skupiny B proti sobě nastoupily týmy Líšťan a Peruce a k vidění bylo velmi vyrovnané klání. V prvním poločase měli více ze hry fotbalisté Líšťan, kteří si dokázali tvořit lepší příležitosti a kvalitněji kombinovali. Více než jednu branku však ze své převahy nevytěžili, což platilo i o hráčích Peruci a první poločas tak skončil nerozhodným výsledkem. V druhém dějství jako by se vše opakovalo s opačným scénářem – více ze hry měli peručtí. Konečná remíza 3:3 je tak zasloužená pro obě mužstva a potvrzuje vyrovnanost obou týmů a celého utkání. Shodně tak obě mužstva čekají, jak se jim povede v posledním utkání základní skupiny FK Postoloprty cupu.
Vrbno nad Lesy – Chlumčany 1:6.
Daniel Zíbrt

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video