Výsledky nadstavbových kol turnajů v Postoloprtech

Redakce 2015-02-23 12:25:00

O víkendu byla v Postoloprtech sehrána utkání 6. kola turnajů MH Cirus a FK Postoloprty cup. V prvním zmíněném se rozhodlo o složení dvojic pro finále a souboj o třetí místo. V FK Postoloprty cupu se dokonce rozhodlo o vítězi.

Turnaj MH Cirus (krajský)
TJ Sokol DOMOUŠICE – TJ Sokol TUCHOŘICE 2 : 0  (1 : 0)
V prvním sobotním utkání se hrálo o konečné páté a šesté místo v turnaji MH Cirus. Tuchořičtí sehráli celý zápas v deseti hráčích, a to se také podepsalo na podobě i výsledku utkání. Ani domoušičtí nebyli v ideální sestavě, a tak bylo k vidění spíše podprůměrné klání, v němž oběma týmům chyběl především pohyb. Ve 25. minutě přišlo zásluhou Lokajíčka první vzrušení, když tento po akci na pravé straně připravil míč před bránu Prokešovi, ale ten nastřelil pouze gólmana hostí. Ve 32. minutě už se ale skóre měnilo, když agilní Lokajíček poslal po samostatné akci Domoušice do vedení. To také bylo z prvního poločasu vše. V druhé polovině utkání se bohužel pokračovalo v započatém tempu. Ani jeden z týmů si nebyl schopen připravit kloudnější akci. Deset minut před koncem tak uzavřel účet utkání domoušický Prokeš a zajistil tak svému týmu celkové páté místo v turnaji.
Branky: Lokajíček, Prokeš
Rozhodčí: Pešta – Tůma, Hanzlík
FK DOBROMĚŘICE – SK Havran KRYRY 4 : 3  (1 : 2)  np
Druhý sobotní zápas byl zároveň prvním semifinálovým. A oproti úvodnímu utkání mohli přítomní diváci vidět velký rozdíl. V prvním poločase byly lepší Kryry, kterým se dařila kombinační hra a v 16. minutě se zaslouženě dostaly do vedení. Ani Domoušice ale nehrály druhé housle a dokonce se jim podařilo vyrovnat. Hlavní zásluhu na tom měl Musil. Poločasový účet utkání ale uzavřely opět Kryry, jejichž Slída se dokázal prosadit v samotném závěru prvního dějství. Vyrovnání po změně stran na sebe však nenechalo dlouho čekat – v 52. minutě se po rohovém kopu trefil Sochor. O chvíli později ale bylo vše v obvyklých kolejích, když na konto Kryr vrátil jednobrankový náskok Imríšek, který se dokázal nejlépe zorientovat v závaru před brankou soupeře. Vyvrcholení utkání v podobě pokutových kopů ale zajistil pět minut před koncem dobroměřický Pšigrocký střelou z hranice vápna. O osudu semifinále tak musela rozhodnout penaltová loterie. Její rozhodnutí přišlo až v osmé sérii, kdy se podařilo vstřelit branku zástupci Dobroměřic, ale stejně úspěšný nebyl hráč Kryr.
Branky: Musil, Sochor, Pšigrocký – Imríšek 2, Slída
Rozhodčí: Tůma – Pešta, Hanzlík
FK POSTOLOPRTY – SK STRUPČICE 3 : 1  (2 : 1)
Druhé semifinálové utkání, které se hrálo v sobotu od 15 hodin, proti sobě nastoupily Postoloprty a Strupčice. V prvním vzájemném měření sil v turnaji zvítězili domácí 4:1. Konečný výsledek byl tedy obdobný, ačkoli výkon především v úvodním poločase nebyl ze strany Postoloprt nijak přesvědčivý. Hned v úvodu sice domácí Kouba nastřelil tyč, ale to bylo ze strany pořádajícího týmu vše. Otěže zápasu převzali hosté ze Strupčic. Ti se také zaslouženě dostali v 10. minutě do vedení, když se podařil Juliš, který využil nedůslednosti v obraně soupeře. Od poloviny úvodního dějství se ale postupně začali probouzet i domácí a jejich nejaktivnější hráč Kouba dokázal ve 23. minutě vyrovnat. O pět minut později bylo na straně Postoloprt ještě veseleji, když se tentýž hráč prosmýkl po levé straně a připravil vedoucí branku Šubertovi. Pět minut před koncem prvního poločasu se ale opět probudili hosté, po jejichž akci musel domácí Lokajíček vykopávat téměř z brankové čáry. Poslední branka utkání přišla už v 52. minutě, kdy se opět prosadil domácí Kouba a zajistil tak domácím dvoubrankové vedení. Ani jednomu z týmů se už ve zbytku zápasu nepodařilo skórovat, a tak se ve finále proti Dobroměřicím představí Postoloprty a utkání o 3. místo proti sobě svede Strupčice s Kryry.
Branky: Kouba 2, Šubert – Juliš
Rozhodčí: Čáka – Karasinski, Plzák
FK Postoloprty cup (okresní)
FINÁLE:  TJ Sokol LENEŠICE – FK VÝŠKOV 2 : 3  (2 : 2)
Finále FK Postoloprty cupu se hrálo již tento týden a nastoupily v něm Lenešice a Výškov. Oba týmy předvedly, že se finále setkávají oprávněně. Přítomní diváci mohli sledovat vyrovnané utkání s dobrými akcemi na obou stranách. V prvním poločase padly navíc čtyři branky, takže kvalitní hra byla i podtržena kořením fotbalu. Po změně stran se štěstí naklonilo na stranu Výškova, který poslal do vedení jeden z nejlepších střelců turnaje Čvančara. Největší horko bylo na hřišti asi pět minut před koncem, když rozhodčí stál před rozhodnutím, zda uznat Lenešicím sporný gól, jemuž předcházel odkop z brankové čáry. Výškov se tak může radovat z vítězství v letošním ročníku FK Postoloprty cupu a v příštím utkání změří síly s Domoušicemi, zatímco druhé Lenešice se utkají s Tuchořicemi.
Branky: Štukheil, Krebs – Čvančara 2, Dufek
TJ Rozvoj POLERADY – TJ Sokol CHOŽOV 5 : 4  (2 : 2)
I přesto, že hráči Chožova odehráli celé utkání pouze v deseti, byli soupeři z Polerad vyrovnaným soupeřem. Hned ve 2. minutě se sice dostali do vedení domácí, když přihrávku z pravé strany zužitkoval Kmeťo, ale během následující půlhodiny zařídili Trefný a hlavou Stránský obrat a strhli vedení na stranu Chožova. O poločasové podobě skóre však rozhodla opět trefa Kmeťa, který se prosadil podruhé v utkání. I po změně stran pokračovala gólová přestřelka. Živelnější a aktivnější v ní byli poleradští, ale oboustranně docházelo k velkému množství nepřesností. V závěru utkání bylo patrné, že Polerady mají i díky výhodě jednoho hráče více fyzických sil a dokázaly vstřelit o jednu branku více než soupeř, díky čemuž zaslouženě zvítězily.
Branky: Kmeťo 3, Šedivec, Gregor – Trefný, Stránský 2, Mindl
Rozhodčí: Vysočanský
FK POSTOLOPRTY – FK CHLUMČANY 6 : 3  (2 : 2)
V druhém nedělním utkání proti sobě nastoupila mužstva pořádajících Postoloprt a Chlumčan. V úvodu byli aktivnější domácí, za něž se hned ve 3. minutě prosadil po rohovém kopu Junek. Ve 20. minutě však již bylo vyrovnáno, když hosté využili nařízenou penaltu za stažení Diáka v pokutovém území. Ve zbytku poločasu padlo ještě po jedné brance na obou stranách, a tak se do druhého dějství vstupovalo s vyrovnaným skóre. Po změně stran byli sice aktivnější Chlumčany, ale branky dávali postoloprtští, a to především z rychlých protiútoků. To také demotivovalo hosty, a proto se v posledních dvaceti minutách skóre navyšovalo pouze ve prospěch Postoloprt, které tak vybojovaly svou třetí výhru v turnaji.
Branky: Junek 3, Šubert M., Bránický, Pour – Růžek, Diák, Groh
Rozhodčí: Vysočanský
FK PERUC – TJ VRBNO nad Lesy 4 : 1  (3 : 0)
V zápase dvou rozdílných poločasů jsme mohli v úvodním dějství sledovat přesvědčivý výkon Peruce, která byla jednoznačně lepší, dobře kombinovala a s přehledem dokázala nastřílet tři branky. Naopak po změně stran se hra vyrovnala. Peruc jako by podlehla uspokojení se svým vedením a Vrbno převzalo režii zápasu. Ze snahy a větší aktivity však dokázali jeho hráči vytěžit pouze jeden pokutový kop, který proměnil Linhart. Na druhé straně ale ze stejné standardní situace padla také branka, a tak se oba týmy rozešly s třígólovým rozdílem.
Branky: Vaic, Minařík, Čížek, Mašín – Linhart
TJ Sokol LÍŠŤANY – FK Slavoj ŽATEC C 0 : 2  (0 : 0)
V posledním nedělním utkání mezi Líšťany a Žatcem mohla zbylá hrstka diváků sledovat nadprůměrné utkání, v němž oba týmy tvořily dobrou kombinační hru a tvořily si šance. V prvním poločase však i přes tento fakt nepadla ani branka, a tak se na rozuzlení čekalo až do druhého dějství. V něm se podařilo prosadit žateckým a naopak jeho soupeř z Líšťan fyzicky odpadl. V 72. a 89. minutě tak zajistili vítězství svému týmu Tatar a Votava.
Branky: Tatar, Votava
Rozhodčí: Janouš
Autor: Daniel ZÍBRT

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video