Továrna Candy se nevyplatila, vyrábět ledničky bude jinde

Lucie Steklá 2015-02-26 12:45:00

Podbořany – Již jen tři měsíce fungování má před sebou společnost Conta v Podbořanech, která vyrábí chladničky Candy. Její kapacita nebyla v posledních letech využita ani z desetiny. Závod v Podbořanech tak byl z hlediska dalšího směřování společnosti ekonomicky neudržitelný. O práci tak přijde devadesát devět zaměstnanců společnosti a také dvě desítky lidí z ostrahy.

Vedení společnosti dospělo po dlouhých úvahách a analýzách k rozhodnutí ukončit výrobní provoz. Výrobu nyní přesouvá mimo Českou republiku. „Patnáct let od slavnostního zahájení stavby závodu v Podbořanech musela společnost učinit kroky vedoucí k uzavření závodu a přesunutí výroby do levnějších destinací mimo Českou republiku. Společnost Candy Hoover Group investovala během uplynulých let do továrny v Podbořanech padesát miliónů eur a vytvořila tak pro obyvatele daného regionu pracovní příležitosti,“ uvádí vedení společnosti v tiskové zprávě. Rozhodnutí o přesunu výroby z České republiky bylo motivováno zlevněním výroby a tím i výrobků Candy samotných. Jednalo se o výsledek ekonomické krize, která zachvátila celou Evropu před pěti lety a měla výrazný dopad i na segment bílých domácích spotřebičů.

Více informací najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska, které vychází dnes 26. února

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video